INFORÁDIÓ 
2020. július 3. péntek
Kornél, Soma

ingatlanár

budapest

hűvösvölgy

Lakóépületek a Kissvábhegyen, a főváros XII. kerületében. A háttérben (középen) a Tündér-hegy, mögötte a János-hegy, tetején az Erzsébet-kilátóval. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!

Ingatlanár-robbanás egy budapesti kerületben

Infostart

A fővárosban mindenütt az egekben vannak az ingatlanárak, de van egy városrész, ahol egy év alatt 66 százalékkal drágultak a lakások.

A fővárosban augusztus közepén több mint 600 ezer forint felett volt a lakások átlagos négyzetméterára, a drágulás 20 százalékos - ismertette a Világgazdaság az Ingatlan.com legfrissebb elemzését.

Az elmúlt egy évben Hűvösvölgyben emelkedtek a legnagyobb mértékben, 66 százalékkal, azaz 1,1 millió forint fölé az átlagos négyzetméterárak a kínálati piacon.

A legjelentősebb presztízsű kerületek mellett a peremkerületekben ment végbe kiugró drágulás. Az előbbiekben a téglalakások, az utóbbiakban inkább a panelek ára emelkedett nagy, Pesterzsébeten a legnagyobb, 43 százalékos mértékben 405 ezer forintra.

A II. és a XII. kerületben a kínálat szűkebb, mint más fővárosi kerületekben, ám sok vevő kimondottan ott szeretne vásárolni, ez pedig felhajtja a lakások árát.

Nyitókép: Jászai Csaba
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018