eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Idén már több mint 1300 kilakoltatás történt

Az előző évhez képest kevesebb eljárást folytattak le.

Oláh Lajos DK-s képviselő intézett írásbeli kérdést Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez arról, hogy a moratórium május 1-jei lezárulta után hány kilakoltatás zajlott le.

A tárcavezető helyett Völner Pál államtitkár válaszolt. A parlament honlapjára feltöltött dokumentum szerint az év második negyedévében összesen 1355 ilyen eljárás zajlott le.

Az eljárások 61,25%-át a lakóingatlanok sikeres árverését követő birtokbaadási eljárások tették ki, az összes eljárás 22,88%-át pedig a lakásügyben hozott határozat végrehajtása.

  • A lakásügyben hozott határozat végrehajtására 310 esetben,
  • bírósági végrehajtáson kívül történő értékesítést követő kilakoltatásra 4 esetben,
  • önkényesen elfoglalt lakás kiürítésére 81 esetben került sor.
  • A Nemzeti Eszközkezelő kérelmére elrendelt kilakoltatásra 130 esetben volt példa,
  • a kielégítési végrehajtási eljárás során a lakóingatlan sikeres árverését követő birtokbaadások száma a vizsgált időszakban 830 volt.

A válasz szerint 2018 első félévében a kilakoltatási eljárások száma 22,52%-os elmaradást mutat az egy évvel korábban történt kilakoltatási eljárások számához viszonyítva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×