eur:
393.98
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Lesz-e elegendő mérnök és szakember az új BMW-gyárhoz?

Erről is beszélt az InfoRádiónak a BMW Magyarország vállalati kommunikációs vezetője. Salgó András szerint a gyártó a magyarországi beruházással az egész európai piac mellett megerősítette elköteleződését.

A gyárépítés 2019 második felében kezdődik – tájékoztatott a kommunikációs vezető. A cég új üzemében több mint 1000 főt foglalkoztat majd, éves szinten akár 150 ezer autó előállítását bonyolítják le a gyártósoron – emelte ki Salgó András. „A BMW Group nemcsak Magyarország mellett tette le a voksát, hanem egy további elköteleződést és megerősítést tett az európai piac fontossága mellett” – fogalmazott. Az új létesítmény a további növekedési potenciált fogja segíteni.

Debrecen, 2018. július 31.
Mezőgazdasági földterület Debrecen határában, a 33-as főút mellett 2018. július 31-én. Ezen a területen és környékén épít gyárat a BMW Group, a beruházás értéke meghaladja majd az egymilliárd eurót. A debreceni gyáregység képes lesz ugyanazon a soron hagyományos robbanómotorral és elektromotorral ellátott járművek előállítására, és az új üzemben akár évi 150 ezer járműt gyárthatnak majd.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen határában, a 33-as főút mellett ezen a mezőgazdasági földterületen és környékén épít gyárat a BMW Group
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A kommunikációs vezető szerint az európai piac növekedése prognosztizálható, míg a tavalyi évben 1,1 millió adott el a vállalat, addig az idei első félévben több mint 560 ezret.

Salgó András azt is elárulta, hogy BMW szigorú kiválasztási folyamatot végigjárva választotta ki a Debrecen közelében fekvő területet.

A város mellett szóló érvként említette a kiváló infrastruktúrát, a jó – közúti, varúti és légi – közlekedési viszonyokat. Magyarországon ráadásul hosszú ideje működik a vállalat kiterjedt beszállítói köre, illetve környék magasan kvalifikált potenciális munkaereje is döntő szempont volt. (Miskolc korábbi közleménye szerint ők elsősorban a nemzetközi repülőtér hiánya miatt maradtak alul a beruházásért folyó versenyben.)

A nyíllal jelölt területen építik fel a BMW Group új gyárát Debrecen környékén.
A nyíllal jelölt területen építik fel a BMW Group új gyárát Debrecen környékén.

A kommunikációs vezető hozzátette: azt gondolják, hogy lesz elegendő mérnök és szakember az új gyárban.

A keddi bejelentés szerint a német vállalat egymilliárd euró összértékben építi fel új európai üzemét Magyarországon. A BMW honlapján magyar aloldal jelent meg, ahol a Debrecenben épülő gyárról lehet információhoz jutni, és fogadják az érdeklődéseket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×