INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

bmw

debrecen

gyár

mérnök

Lesz-e elegendő mérnök és szakember az új BMW-gyárhoz?

Lesz-e elegendő mérnök és szakember az új BMW-gyárhoz?

Infostart / InfoRádió - Czwick Dávid

Erről is beszélt az InfoRádiónak a BMW Magyarország vállalati kommunikációs vezetője. Salgó András szerint a gyártó a magyarországi beruházással az egész európai piac mellett megerősítette elköteleződését.

A gyárépítés 2019 második felében kezdődik – tájékoztatott a kommunikációs vezető. A cég új üzemében több mint 1000 főt foglalkoztat majd, éves szinten akár 150 ezer autó előállítását bonyolítják le a gyártósoron – emelte ki Salgó András. „A BMW Group nemcsak Magyarország mellett tette le a voksát, hanem egy további elköteleződést és megerősítést tett az európai piac fontossága mellett” – fogalmazott. Az új létesítmény a további növekedési potenciált fogja segíteni.

Debrecen, 2018. július 31.
Mezőgazdasági földterület Debrecen határában, a 33-as főút mellett 2018. július 31-én. Ezen a területen és környékén épít gyárat a BMW Group, a beruházás értéke meghaladja majd az egymilliárd eurót. A debreceni gyáregység képes lesz ugyanazon a soron hagyományos robbanómotorral és elektromotorral ellátott járművek előállítására, és az új üzemben akár évi 150 ezer járműt gyárthatnak majd.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen határában, a 33-as főút mellett ezen a mezőgazdasági földterületen és környékén épít gyárat a BMW Group
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A kommunikációs vezető szerint az európai piac növekedése prognosztizálható, míg a tavalyi évben 1,1 millió adott el a vállalat, addig az idei első félévben több mint 560 ezret.

Salgó András azt is elárulta, hogy BMW szigorú kiválasztási folyamatot végigjárva választotta ki a Debrecen közelében fekvő területet.

A város mellett szóló érvként említette a kiváló infrastruktúrát, a jó – közúti, varúti és légi – közlekedési viszonyokat. Magyarországon ráadásul hosszú ideje működik a vállalat kiterjedt beszállítói köre, illetve környék magasan kvalifikált potenciális munkaereje is döntő szempont volt. (Miskolc korábbi közleménye szerint ők elsősorban a nemzetközi repülőtér hiánya miatt maradtak alul a beruházásért folyó versenyben.)

A nyíllal jelölt területen építik fel a BMW Group új gyárát Debrecen környékén.
A nyíllal jelölt területen építik fel a BMW Group új gyárát Debrecen környékén.

A kommunikációs vezető hozzátette: azt gondolják, hogy lesz elegendő mérnök és szakember az új gyárban.

A keddi bejelentés szerint a német vállalat egymilliárd euró összértékben építi fel új európai üzemét Magyarországon. A BMW honlapján magyar aloldal jelent meg, ahol a Debrecenben épülő gyárról lehet információhoz jutni, és fogadják az érdeklődéseket.

Kapcsolódó hang

Kiderült, miért választotta Debrecent a BMW
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018