eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Mészáros Lőrinc, a Wamsler SE anyavállalata, az Opus Global Nyrt. többségi tulajdonosa beszédet mond a tűzhelyeket és kandallókat gyártó salgótarjáni cég új üzemcsarnokának alapkőletételén 2018. március 27-én. A kormány a nagyvállalati beruházási támogatási program keretében 1,8 milliárd forinttal segíti a Wamsler SE beruházását.
Nyitókép: Komka Péter

Kilőttek a tőzsdén Mészáros Lőrinc cégeinek részvényei

A napi limittel, tehát 15 százalékkal erősödött a hétfői kereskedés első órájában a Mészáros Lőrinchez köthető tőzsdei cégek árfolyama - mondta Korányi G. Tamás. A Napi.hu tiszteletbeli főszerkesztője közölte: a hódmezővásárhelyi időközi választás óta elszenvedett árfolyamcsökkenést a Mészáros-papírok hétfőn egy óra leforgása alatt korrigálták.

A választások másnapján, a tőzsde hétfői nyitásakor azonnal emelkedésnek indultak a Mészáros-papírok a Fidesz fölényes győzelmének hírére.

Korányi G. Tamás, a Napi.hu tiszteletbeli főszerkesztője elmondta, hogy a Mészáros Lőrinchez köthető négy papírnak (A Konzum, az Opus, az Appeninn és a CIG Pannónia biztosító) kitört az árfolyama, a 15%-os felső limitet súrolják. A főszerkesztő kifejtette, hogy a

négy Mészáros-papír együttes forgalma az első órában meghaladta a kétmilliárd forintot,

miközben az egyébként stabil árfolyamú négy blue chip - hagyományosan a tőzsde legnagyobb forgalmú papírjai: az OTP, a Moll, a Richter és a Magyar Telekom -

együttes forgalma nem haladta meg az egymilliárdot.

Tehát a Mészáros-papírok forgalma duplája a tőzsde többi 4 nagy papírjáénak.

Korányi G. Tamás kifejtette, hogy az utóbbi hetekben, főleg a hódmezővásárhelyi választás után, mind a négy papírban volt egy körülbelül 15%-os esés, most ezt dolgozta le egyszerre egy óra alatt a négy papír árfolyama.

"Ha a nap végén is limitben zárnak, akkor vélhetően holnap tovább tart az emelkedés. És könnyen előfordulhat, hogy most is túlhajtott emelkedés lesz, ami után bekövetkezik majd egy lassú korrekció, de a korrekció valószínűleg nem a választási előtti szintre veti vissza a papírokat, hanem annál magasabbra"- tette hozzá.

A szakértő szerint a kérdés az, hogy mi van még a Konzum-csoport tarsolyában, milyen további tőkeszerkezeti lépések várhatók a következő hetekben.

"Megfigyelők szerint várhatók ilyenek, előfordulhat, hogy előbb-utóbb felmerül a Konzum és az Opus egyesülése,

mert logikus lenne a két holding céget összevonni, és akkor valóban ez lehetne a magyar tőzsde ötödik blue chipje" - mondta Korányi G. Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×