eur:
392.41
usd:
365.54
bux:
66758.21
2024. április 26. péntek Ervin
Új autót venne? Jó híreink vannak

Új autót venne? Jó híreink vannak

Idén várhatóan nem drágulnak az új autók, stabil árszintre számít Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke.

Az új autók árának alakulására az inflációnál nagyobb hatással lehet a különböző biztonsági, technikai fejlesztések beépítésének költsége - mondta Gablini Gábor.

A szakágazati szervezet elnöke szerint

a kereslet növekedését is segíti, ha nem lesz áremelkedés.

Gablini Gábor stabil árszintre számít, bár érezhető a nyomás azzal összefüggésben, hogy olcsóbb legyen az új autó, de ennek nincs realitása. A gyártási és kereskedelmi költségek - a munkabérek növekedése miatt - emelkednek, de az európai konjunktúra lehetővé teszi, hogy a költségek emelkedése ne áremelkedésben jelenjen meg. A gazdaság itthon is fejlődik, az árfolyam viszonylag kiegyensúlyozott, ezért nincs generális áremelkedést okozó tényező, stabil árszintre lehet számítani.

Elmondása szerint az autóiparban is meglévő folyamatos innováció, a törvényi szigorítások (például a károsanyag-kibocsátással és biztonsági elemek beépítésével kapcsolatban) komoly többletköltséget jelentenek a gyártóknak, ezért

hatalmas csata zajlik az autóiparban a költségek leszorítására.

Ezek csökkentése miatt óriási harc alakult ki a gyártók között, de vannak olyan fejlesztések, amelyeket érvényesíteni kell az árakban, hogy elkerüljék a gyártók a negatív céges eredményeket, amelyeknek az egész iparágra rossz hatásuk lenne.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×