eur:
394.09
usd:
365.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Jelentős változás történt, sok gázfogyasztót érint

Jelentős változás történt, sok gázfogyasztót érint

Július elsejétől már csak ellenőrzött módon lehet PB-gázpalackot házhoz szállíttatni, az új jövedéki törvény ugyanis megakadályozza a feketekereskedelmet - mondta az InfoRádiónak Kirilly Tamás, a Primaenergia Zrt. műszaki igazgatója.

Korábban nem  volt pontos a jogszabály, nem a kereskedelmi törvény szabályozta a PB-palackok forgalmazását, és a szigorú ellenőrzések hiánya azt okozta, hogy bárki felpakolhatta a palackot az autójára, és házról házra árulhatta - mondta Kirilly Tamás, a Primaenergia Zrt. műszaki igazgatója.

"Ez a nem megfelelően ellenőrzött értékesítési forma magában rejtette, hogy ne csak hivatalos helyen megtöltött palack kerüljön a fogyasztóhoz. Előfordulhatott, hogy egy-egy olyan palack is becsúszhatott a rendszerbe, amely túl volt töltve, vagy nem megfelelő gáz volt benne" - mondta a kockázatokról az igazgató, és hozzátette, egy két-három évvel készült felmérésük szerint

5-8 százalék között volt a nem legálisan forgalmazott palackok ára.

Július 1-jétől a házhoz menő értékesítés lehetősége megszűnt, előre meg kell rendelni a palackot, de a házhoz szállítás nem tiltott. Annyi a követelmény, hogy a megrendelést rögzíteni kell, a fuvarozónak konkrét címekre kell szállítania, megfelelő biztonsági felszereltségű járművel kell rendelkeznie, és a sofőrnek is megfelelően képzettnek kell lennie.

"Ezt könnyebb ellenőrizni, az elmúlt napokban már kaptunk is adóhatósági és katasztrófavédelmi ellenőrzést" - mondta Kirilly Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×