INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 15. vasárnap
Enikő, Melitta

pb-gáz

palack

házhozszállítás

Jelentős változás történt, sok gázfogyasztót érint

Jelentős változás történt, sok gázfogyasztót érint

Infostart / InfoRádió

Július elsejétől már csak ellenőrzött módon lehet PB-gázpalackot házhoz szállíttatni, az új jövedéki törvény ugyanis megakadályozza a feketekereskedelmet - mondta az InfoRádiónak Kirilly Tamás, a Primaenergia Zrt. műszaki igazgatója.

Korábban nem  volt pontos a jogszabály, nem a kereskedelmi törvény szabályozta a PB-palackok forgalmazását, és a szigorú ellenőrzések hiánya azt okozta, hogy bárki felpakolhatta a palackot az autójára, és házról házra árulhatta - mondta Kirilly Tamás, a Primaenergia Zrt. műszaki igazgatója.

"Ez a nem megfelelően ellenőrzött értékesítési forma magában rejtette, hogy ne csak hivatalos helyen megtöltött palack kerüljön a fogyasztóhoz. Előfordulhatott, hogy egy-egy olyan palack is becsúszhatott a rendszerbe, amely túl volt töltve, vagy nem megfelelő gáz volt benne" - mondta a kockázatokról az igazgató, és hozzátette, egy két-három évvel készült felmérésük szerint

5-8 százalék között volt a nem legálisan forgalmazott palackok ára.

Július 1-jétől a házhoz menő értékesítés lehetősége megszűnt, előre meg kell rendelni a palackot, de a házhoz szállítás nem tiltott. Annyi a követelmény, hogy a megrendelést rögzíteni kell, a fuvarozónak konkrét címekre kell szállítania, megfelelő biztonsági felszereltségű járművel kell rendelkeznie, és a sofőrnek is megfelelően képzettnek kell lennie.

"Ezt könnyebb ellenőrizni, az elmúlt napokban már kaptunk is adóhatósági és katasztrófavédelmi ellenőrzést" - mondta Kirilly Tamás.

Kapcsolódó hang

Kirilly Tamás, a Primaenergia Zrt. műszaki igazgatója
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018