eur:
393.42
usd:
367.65
bux:
66328.13
2024. április 24. szerda György
Önnek feltűnt, hogyan lettek olcsóbbak a mobilos csomagok?

Önnek feltűnt, hogyan lettek olcsóbbak a mobilos csomagok?

Csomagkínálati bumm volt tavaly a nagy távközlési szolgáltatóknál - áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elemzésében. A hatóság kiskereskedelmi osztályának vezetője azt mondta: bár az árak inkább változatlanok maradtak tavaly – kivéve a roaming-díjakat –, egyre több adatforgalmat adnak a csomagokban a szolgáltatók.

A szolgáltatók tavaly 71 telefon- és internetcsomagot vezettek be, 60-at zártak le – közölte Magyarné Földing Zsuzsanna. A szolgáltatók egyre több adattartalmat nyújtanak a szolgáltatók a mobiltelefon-előfizetésekhez, akár változatlan áron is.

„Az új európai szabályozásnak megfelelően a szolgáltatók Magyarországon az új roaming-díjakat alkalmazzák 2016 májusától, ami a díjcsomagok többségénél jelentős roaming-árcsökkenést okozott” - idézte fel a hatóság osztályvezetője.

Mivel a roaming-felár idén július 15-én megszűnik, ezután külföldön is a hazai percdíjakért telefonálhatunk és sms-ezhetünk.

„A legnagyobb árváltozás a roaming-díjakat érintette, de ez összességében nem gyakorolt jelentős hatást a hírközlési árakra, mivel a hazai telefonálási szerkezetben a roaming részaránya csekély” - emelte ki Magyarné Földing Zsuzsanna.

A statisztikák szerint egy kártyás előfizető átlagosan havi egy percet, egy havidíjas előfizető pedig öt percet roamingol.

Ezen kívül csak néhány vezetőékes telefontarifa módosult tavaly, a mobiltelefon és az internetcsomagok ára nem változott.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×