INFORÁDIÓ
2021. október 25. hétfő
Bianka, Blanka

nmhh

2021.10.23. 13:07

Havonta 500 vadonatúj tévéhirdetés került a nézők szeme elé

A teljes reklámmennyiségnek pedig több mint a felét továbbra is az újak teszik ki - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén elfogadott, az idei első félévet vizsgáló tanulmányából.
2021.10.18. 21:58

Így telefonálnak a magyarok online

A magyar internetezők 64 százaléka használ valamilyen netes hang- vagy videóhívás-szolgáltatást, de a cégek is előszeretettel alkalmazzák a technikát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kutatásai alapján. A 2020 második felében készült felmérések szerint nem feltétlenül telefonál kevesebbet mobilról az, aki online indít hívást.
2021.10.15. 17:38

Lemondott a médiahatóság elnöke

Dr. Karas Monika október 31-i dátummal távozik, és az Állami Számvevőszéknél folytatja pályafutását. A hirado.hu információi szerint dr. Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, a Médiatanács korábbi tagja lehet az utódja.
2021.09.27. 10:59

Nagy pofont kaptak az itthon is teljes vagyonokat ellopó csalók

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a szolgáltatói gyakorlatok ellenőrzése után új eljárások bevezetését kérte a Telekomtól, a Telenortól és a Vodafone-tól, ezzel biztonságosabbá vált a SIM-kártyák cseréje.
2021.09.16. 19:16

130 millió forintot osztott szét műsorgyártásra az NMHH

Hír-, közéleti és kulturális magazinműsorok gyártására mintegy 130 millió forintot nyertek el helyi és körzeti televíziók a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának döntése szerint.
2021.09.10. 14:31

A Barátok közt leszbikus csókját nem, Balázsékat büntette a médiatanács

Törvénymódosítás miatt aktualizálta a televíziós és rádiós tartalmak korhatár-besorolásában irányadó ajánlását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, és egy állampolgári bejelentést is vizsgált az új szabályok alapján. A testület nyertest hirdetett a Budapest 103,9 MHz körzeti frekvencia pályázatán, bejelentésére pedig a luxemburgi társhatóság ötezer euróra büntette négy Magyarországra sugárzó tévé szolgáltatóját.
2021.07.25. 07:30

Digitális szakadék: a nagyszülőket nyitottságra, az unokákat türelemre biztatja a szakértő

A magyar szülők több mint kétharmada a nagyszülőkre támaszkodik a gyerekek nyári elhelyezésében – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság megbízásából készített országos reprezentatív kutatásból. A válaszadók majdnem harmadánál az idősebb generációk digitális érettsége elmarad a fiatalokétól, ami konfliktusokhoz és elszigetelődéshez is vezethet.
2021.07.14. 06:15

Nyaralás az unokákkal: tippek a digitális szakadék áthidalására

A magyar szülők több mint kétharmada a nagyszülőkre támaszkodik a gyerekek nyári elhelyezésében, 33 százalékuk ráadásul legalább egy teljes hónapra rájuk bízza az unokákat – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) megbízásából készített országos reprezentatív kutatásból. A válaszadók közel harmadánál az idősebb generációk digitális érettsége elmarad a fiatalokétól, ami konfliktusokhoz és elszigetelődéshez is vezethet. A hírközlési hatóság ezért tippeket ad, hogy segítségükkel a nagyszülők is hamar beletanulhassanak az okoseszközök használatába.
2021.06.16. 07:53

Így internetezik a magyar

A magyar háztartások majdnem háromnegyedében használnak vezetékes internetet, ugyanakkor másfél millió ember egyáltalán nem internetezik. Az utóbbi csoportba kerülést leginkább az életkor és a vagyoni helyzet befolyásolja - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Piaci Információs Osztályának piackutatója és elemzője, Bakonyi Eszter.
2021.05.25. 08:43

3G: már a bevezetéskor sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket?

A távközlési szolgáltatók képviselői szerint a 3G-s, azaz a harmadik generációs hálózatok lekapcsolása rengeteg erőforrást szabadítana fel az új, hatékonyabb és fejlettebb hálózatok fejlesztésére. A győri Széchenyi István Egyetem online szimpóziumán elhangzott, hogy a 3G a magyar mobiladat-forgalom kevesebb mint 5 százalékát adja.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018