INFORÁDIÓ
2022. október 2. vasárnap
Petra

nmhh

2022.09.29. 21:55

Ezúttal könyörtelen volt a Médiatanács

Egy tévés nyilatkozó egy vállalkozást népszerűsítő tábla előtt adott interjút, a tévét alaposan megbüntették. Egyéb döntések alább.
2022.09.10. 17:15

Drámai méreteket ölt az online zaklatás a fiatalok körében

Kiközösítés, befeketítés, személyiséglopás és szexting. Csak néhány fogalom a zaklatás főbb típusai közül. Az online zaklatás egy olyan jelenség, ami hatalmas sebeket ejthet bárkin, fő elszenvedői mégis a gyerekek. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a zaklatás történhet otthon, a munkahelyen vagy az iskolában (bullying), de az internethasználat elterjedésével az online zaklatás is a mindennapok részévé vált.
2022.07.27. 07:27

A magyarok zöme még kitart a tévés előfizetése mellett

Az Egyesült Államokban csak a 2021-es évben 5 millió háztartás döntött úgy, hogy lemondják a tévéelőfizetésüket és inkább a végtelen mennyiségű tartalmat kínáló streamingszolgáltatókat választják. Magyarországon viszont még nem figyelhető meg ez a jelenség – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kutatásából.
2022.06.29. 14:41

5G-félelmek: ingyenes sugárzásszintmérést kérhet a lakosság

Közös tesztmérésekkel vizsgálják az 5G-hálózatokból eredő elektromágneses sugárzást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakemberei, a mérési eredmények nem mutatnak egészségügyi határérték-túllépést.
2022.06.19. 19:26

Médiahatóság: élesedik az álhírek elleni küzdelem

Átfogó felmérést publikált az Európai Bizottság a legnagyobb online platformok álhírellenes gyakorlatáról, miközben küszöbön a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabály elfogadása is. A körvonalazódó uniós szabályozás mellett ugyanakkor elkerülhetetlen a tudatosabb tartalomfogyasztás elősegítése, az álhírek terjesztésével szembeni fellépés – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018