eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida

Lassult a beruházások visszaesése

A beruházások volumene 9,3 százalékkal csökkent a harmadik negyedévében, még mindig alapvetően az uniós forrásból finanszírozott fejlesztések visszaesése miatt. A visszaesés jelentősen lefékeződött a második negyedévi 20,3 százalék után. A költségvetési szerveknél 57,4 százalékkal csökkentek a beruházások a vállalkozások körében viszont 3,3 százalékos volt a növekedés a tavalyi év harmadik negyedévéhez viszonyítva - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A gép- és berendezésberuházások 4,7 százalékkal nőttek, az építési beruházások 20,6 százalékkal visszaestek. A feldolgozóiparban a második negyedévi 11,1 százalékosról 15,2 százalékra gyorsult a beruházások növekedési üteme. A mezőgazdaságban 34,7 százalékkal több beruházás valósult meg, mint egy évvel azelőtt a második negyedévi 1,4 százalékos csökkenés után. A építőiparban a második negyedévi 19,4 százalékról 15,7 százalékosra lassult a beruházások visszaesése.

Címlapról ajánljuk
Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az ATP-világranglista 37. helyezett játékosa az InfoRádió Aréna című műsorának vendége, és elmesélte, hogyan lett belőle teniszező, milyen hullámvölgyek voltak a pályafutásában és mennyire változtatta meg az életét a Carlos Alcaraz elleni tavaly májusi győzelem. Kiderült, hogy melyik borítást szereti a legjobban, hány versenyen játszanak a szíve szerint, és minek örülne tíz év múlva.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Izrael teljes készültségben, Biden váratlanul visszatért Washingtonba

Izrael teljes készültségben, Biden váratlanul visszatért Washingtonba

Izrael szombaton az iráni támadás veszélye miatt lemondta a peszáchi ünnepre tervezett iskolai kirándulásokat és ifjúsági programokat, valamint teljes készültségbe helyezte a fegyveres erőket, több tucat harci repülőgépet állítva hadrendbe - jelentette be Daniel Hagari ellentengernagy a Reuters tudósítása szerint. Eközben Joe Biden amerikai elnök szombaton délután megszakította delaware-i hétvégi programját, hogy Washingtonban konzultáljon nemzetbiztonsági csapatával a Közel-Keleten zajló eseményekről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×