eur:
393.79
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A Mol megvenné a Drehert

A Reuters hírügynökség értesülései szerint a Mol is ajánlatot tett egy konzorcium tagjaként sörmárkák megvásárlására a világ legnagyobb sörgyártójának, a Drehert is tulajdonló Anheusen-Busch InBevnek.

A hírügynökségnek kedden nyilatkozó források szerint legalább hat nem kötelező érvényű ajánlat érkezett egyebek mellett a cseh Pilsner Urquell és a lengyel Lech márkákra.

A Reuters értesülése szerint a Mol a lengyel Maspex Wadowice Group üdítőital gyártóval és a PZU biztosítóval együtt nyújtotta be ajánlatát, míg a japán Asahi Holdings sörgyártó a cseh PPF Group befektetési vállalattal együtt tett ajánlatot. További ajánlattévők között van a Mid Europa Partners, amely a Waberer's új tulajdonosa, valamint egy svájci befektetési vállalat, egy kanadai nyugdíjalap és van köztük magántőke-befektető is.

A második ajánlattételi kör decemberben lesz a Reuters forrásai szerint.

A Mol nem kommentálta az értesülést az MTI érdeklődésére.

A belga-brazil Anheuser-Busch InBev októberben 96,2 milliárd dollárért felvásárolta a Dreher Sörgyárak anyavállalataként is ismert londoni székhelyű SABMillert, a világ második legnagyobb sörgyártóját. Az új sörgyártó a nemzetközi sörpiac harmadát felügyeli. Az AB InBev korábban közölte, teljes egészében értékesíteni kívánja a SABMiller magyarországi, romániai, csehországi, szlovákiai és lengyelországi aktíváit, valamint a Pilsner Urquell Egyesült Államokon kívüli értékesítési jogait.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×