eur:
396.17
usd:
354.62
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Lehet-e árterekre épült ingatlanra biztosítást kötni?

A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Belügyminisztérium már készül arra, hogy felmérje, mennyi lakóépület van a Duna menti ártereken, erről Orbán Viktor kormányfő adott ki utasítást. A biztosítótársaságoknál ár- és hullámtereken épült ingatlanokra nem lehet biztosítást kötni.

Orbán Viktor miniszterelnök arra utasította az árvízi helyreállítási megbízottat, hogy készítsenek felmérést a Duna menti ártereken lévő épületekről, illetve azok jogi helyzetéről.

Az InfoRádió megkereste az országos katasztrófavédelmi főigazgatóságot és a belügyminisztériumot, de egyelőre hárították a kérdéseket, mondván, a feladatot most kapták meg és készítik elő.

Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetsége kommunikációs osztályvezetője elmondta: a biztosítótársaságok az ár- és hullámtereken épült lakóépületekre, ingatlanokra eleve nem kötnek lakásbiztosítást, mivel jogilag a biztosítások a véletlen és váratlan eseményekre szólnak, nem arra, hogy 3 évente elönti a víz a házat.

A legtöbb esetben az építési, illetve a területrendezési szabályokat megsértve épültek ezek az ártéri lakóingatlanok, amelyek legfeljebb utólag kaphattak fennmaradási engedélyt, vagy nem lakó-, hanem nyaralóingatlannak készült, ezt később beépítették és erre kapott fennmaradási engedélyt.

A Belügyminisztériumnak, illetve a Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak most ezt kell felmérnie a Duna mentén, megjegyzendő, hogy másutt is, például a Tiszánál is hasonló problémák vannak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 26. 19:20
×
×
×
×