eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Bertalan Zsolt a MAVIR új vezérigazgatója

Új irányítási rendszert léptet életbe az MVM Zrt. tulajdonában álló MAVIR ZRt. Az Európai Unió úgynevezett 3. energiacsomagjához igazodva - amely megköveteli a rendszerirányító teljes leválasztását a vertikálisan integrált villamosenergia-ipari társaságról -, átalakul a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. vállalatirányítási rendszere. Ennek keretében a MAVIR mai közgyűlése döntött az Igazgatóság és a Felügyelő Bizottság átalakításáról, valamint új vezérigazgató kinevezéséről. Bertalan Zsolt, a MAVIR ZRt. új vezérigazgatója mostanáig a társaság piacműködtetési és gazdasági vezérigazgató-helyettese volt.

A 38 éves Bertalan Zsolt villamosmérnök, közgazdász. Pályafutását a Magyar Villamos Műveknél kezdte, majd egy rövid ideig az ELMŰ-nél is dolgozott. A MAVIR ZRt.-ben 2002-től lát el különböző vezető pozíciókat - tudatta közleményében a cég.

A távozó vezérigazgató, Tari Gábor 2008 óta töltötte be a MAVIR vezérigazgatói posztját, előtte az MVM Zrt.-nél és jogelődjeinél dolgozott.

"Az anyavállalat, az MVM Zrt. közgyűlése a közelmúltban döntést hozott arról, hogy a társaságcsoport működésének mindenben meg kell felelnie az EU 3. energiacsomagjában előírt, a korábbiaknál is szigorúbb szabályoknak" - mondta Baji Csaba, a többségi tulajdonos Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója.

"A MAVIR közgyűlése az európai uniós tevékenység-szétválasztási előírásoknak megfelelő, a már korábban bevezetett ITO modell szerinti működés további erősítése érdekében új vezérigazgatót és tisztségviselőket választott. Az új vezetéstől azt várom el, hogy továbbra is tegyen meg mindent a rendszerirányítás biztonságáért és a függetlenségi szabályok betartásáért."

A MAVIR ZRt. közgyűlése a vonatkozó, a független működést előíró jogszabályok alapján döntött Felügyelő Bizottsága ügyrendjének módosításairól, így a testület tagjai mostantól: Petykó Zoltán, Bács Zalán, Dr. Cseh Tamás Zoltán, Csomai Kamilla, Dr. Juhász Albin és Károly Imre.

A MAVIR ZRt. Igazgatóságának a Közgyűlésen megválasztott tagjai: Töröcskei István, Bertalan Zsolt, Dr. Gelényi Csaba, Dr. Stumpf János, Dr. Vörös József.

A közgyűlés a vonatkozó jogszabályok alapján módosította a MAVIR ZRt. Alapszabályát annak érdekében, hogy az előírásoknak megfelelő függetlenség biztosítva legyen.

A közgyűlés jóváhagyta a MAVIR üzleti tervét is - zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×