eur:
388.97
usd:
362.03
bux:
67965.73
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem történt bennfentes kereskedés az OTP-részvényekben

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) nem indít piacfelügyeleti eljárást az MSZP bennfentes kereskedés gyanúját felvető bejelentése kapcsán, mert nem talált arra utaló jelet - közölte Binder István, a felügyelet szóvivője.

Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője szeptember 12-én jelentette be, hogy a felügyelet elnökéhez fordult, kérve: vizsgálja ki, történt-e bennfentes kereskedés Lázár János Fidesz-frakcióvezető szeptember 9-i, a devizahitelek rögzített árfolyamon történő egyösszegű végtörlesztésére vonatkozó bejelentésével összefüggésben.

Binder István az MTI-nek elmondta: a bejelentés kapcsán nem indítanak eljárást, és erről tájékoztatták is a beadványozót.

Kiemelte: a felügyelet hivatalból és az MSZP-s beadvány alapján is áttekintette, észlelte, figyelemmel kísérte és értékelte a szeptember 9-én bekövetkezett pénz- és tőkepiaci árfolyammozgásokat. E folyamat során a PSZÁF nem talált olyan gyanújelet, amelyik tiltott piacbefolyásolást vagy bennfentes kereskedelmet vetett volna fel - közölte. Hozzátette: ezért a felügyelet nem látta indokoltnak piacfelügyeleti eljárás indítását.

Binder István kiemelte még: a felügyelet hivatalból, a piacmonitoring tevékenysége kapcsán folyamatosan figyeli a kereskedést, és azt, hogy a változások egy-egy tőzsdei árfolyammozgás esetében milyen koncentrációban, volumenben történnek, ha pedig valamilyen szabálytalanság gyanúja merül fel, megteszi a szükséges lépéseket, függetlenül attól, hogy érkezett-e bejelentés. Leszögezte: a felügyelet most azonban ezt nem látta indokoltnak.

Mesterházy Attila múlt hétfőn azt mondta: egyes információk szerint az előző héten olyan tőzsdei tranzakciók történhettek, amelyek az OTP-részvények árfolyamának várható esésére spekuláltak. Hozzátette, ha igazak azok a piaci pletykák, amelyek szerint ezeket a kötéseket a Fidesz-KDNP végtörlesztésről szóló javaslatának előzetes ismeretében bonyolították le, az felveti a bennfentes kereskedés gyanúját, ezért elvárják a pénzügyi felügyelettől, hogy vizsgája ki ezeket az információkat.

Az OTP-részvények kereskedését szeptember 9-én délután tíz százalékos árfolyamesés miatt felfüggesztették.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×