eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Együttműködnének a hamisítás és kalóztevékenység ellen

A hamisítás és kalóztevékenység elleni küzdelem, az ipar- és szerzői jogvédelem hatékonyabb érvényesítése, a szellemitulajdon-védelmi hatóságok együttműködése a témája a kedden Budapesten kezdődött kétnapos tanácskozásnak - közölte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

A magyar uniós elnökség alkalmából rendezett tanácskozáson részt vesznek az uniós tagállamok hatóságai mellett a legnagyobb szabadalmi bejelentő államok - többek között az Egyesült Államok képviselői - és az ENSZ Szellemi Tulajdon Világszervezetének főigazgatója is.

A tanácskozást megelőzően kiadott közlemény kiemeli, hogy a jól működő szellemitulajdon-védelmi rendszer motorja lehet a klímaváltozás, az energia- és a természeti erőforrások kimerülése, az egészségügyi és demográfiai problémákra szóló megoldásoknak.

Az Európai Unió 2020-ig szóló stratégiájának céljai között szerepel az "innovációs unió" létrehozása fókuszba állítva a kutatás-fejlesztési (k+f) tevékenységet és az innovációt.

A tervek között szerepel a vállalkozások innovációs tevékenységéhez szükséges feltételek megteremtése az egységes szabadalmi rendszer létrehozásával. Uniós cél - emeli ki a közlemény - a szerzői jogi és a védjegyoltalomra vonatkozó szabályozások korszerűsítése is. Eddig is történek lépések a modernizálásra, amire példa a Szabadalmi Együttműködési Szerződés felülvizsgálata.

A közlemény megjegyzi, hogy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala olyan nemzetközi projektben is részt vesz, amely elősegíti a gyors, költséghatékony és jó minőségű nemzetközi szabadalmioltalom-szerzést.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×