eur:
389.19
usd:
362.6
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ha szerda, akkor történelmi csúcson a benzinár

Emelte bruttó négy forinttal a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., s ezzel új csúcsra került az üzemanyag ára, miközben a gázolajé három forinttal csökkent.

Az emeléssel a 95-ös benzin literje átlagosan 388-389 forintba kerül, míg a gázolajé 372 forintra csökkent.

Egy hete a Mol nem változtatott az árakon.

Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

Zuhan az olajár

Több mint három dolláros veszteségen állt a kőolaj világpiaci ára kedden este.

Ennek oka, hogy napközben olyan magas szintre emelkedett a nyersolaj ára, hogy az automatikus kereskedésben leálltak a vásárlások és eladásba váltottak át.

Rontott a befektető hangulaton az elemzőknek az a várakozása is, hogy a múlt héten nőtt az amerikai olaj- és benzintartalék. Az ezzel kapcsolatos hivatalos adatot szerdán délután ismertetik.

Röviddel 20 óra után a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 3,10 dollár (2,73 százalék ) csökkenéssel 110,42 dolláron állt. Eddigi napi csúcsa 113,22 dollár volt.

Eközben az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti árát 3,37 dollár (2,69 százalék) eséssel 121,75 dolláron jegyezték. Kedden napközben 125,02 dolláron is állt a Brent ára.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×