eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Cséfalvay: Csökkennek a vállalkozások adminisztrációs terhei

Magyarországon a GDP 10,5 százalékát költik adminisztrációra a vállalkozások, ennek összege 2.800 milliárd forint, amely jövőre első lépésben 105 milliárddal, majd további 400 milliárddal csökkenhet - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára.

Az első csomag, amelynek alapján 105 milliárd forinttal mérsékelhetők a vállalkozások adminisztrációs terhei, a júliusban megszülető kormányhatározatokban ölt majd testet jövő januári bevezetéssel - közölte az államtitkár.

A második lépés, amelynek hatására további 400 milliárd forinttal csökkenhetnek a vállalkozások terhei, várhatóan augusztusi kormányhatározatok eredményezhetik, s ezek is januártól lépnek hatályba.

Cséfalvay Zoltán elmondta: az adminisztrációs terhek csökkentésének koncepciója az előző kormányzat által készíttetett könyvvizsgálói jelentésre épült, amelyet 22 ezer vállalkozás véleménye alapján állítottak össze, s amelynek végkövetkeztetése szerint Magyarországon a vállalkozásokat teljesen feleslegesen terhelő adminisztráció összege 800 milliárd forint.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×