INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Dél-Korea gazdasága a nyolc éven belüli legnagyobb ütemben bővül jövőre

InfoRádió / MTI
Dél-Korea gazdasága a nyolc éven belüli legnagyobb ütemben bővül jövőre, a növekedés nagyobb lesz az eddig vártnál - közölte az ország vezető gazdaságkutató intézete, a KDI

A KDI legújabb előrejelzése szerint jövőre a bruttó hazai termék (GDP) 5,5 százalékkal bővül a májusban várt 3,7 százalékkal szemben. Azzal számol továbbá, hogy bár csak szerényen, de mégis nő, 0,2 százalékkal a GDP a korábban jósolt 2,3 százalék visszaeséssel szemben.

A KDI szerint a jövő évi gazdaságnövekedés hajtóereje az export élénkülése lesz. Ez annak a következménye, hogy Dél-Korea fő kereskedelmi partnereinél, így Kínában is élénkül a gazdaság.

Dél-Koreában az idei harmadik negyedévben 2,9 százalékkal nőt a gazdaság az előző három hónaphoz képest, amikor 2,6 százalékos volt a bővülés.

A napokban a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szintén javított Dél-Korea gazdaságának a kilátásain. A jövő évi növekedési várakozását 3,5 százalékról 4,4 százalékra változtatta. Az idei pedig 0,1 százalékos növekedésre módosította a korábban várt 2,2 százalék hanyatlásról.

A címlapról ajánljuk