eur:
393.1
usd:
367.37
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Dél-Korea gazdasága a nyolc éven belüli legnagyobb ütemben bővül jövőre

Dél-Korea gazdasága a nyolc éven belüli legnagyobb ütemben bővül jövőre, a növekedés nagyobb lesz az eddig vártnál - közölte az ország vezető gazdaságkutató intézete, a KDI

A KDI legújabb előrejelzése szerint jövőre a bruttó hazai termék (GDP) 5,5 százalékkal bővül a májusban várt 3,7 százalékkal szemben. Azzal számol továbbá, hogy bár csak szerényen, de mégis nő, 0,2 százalékkal a GDP a korábban jósolt 2,3 százalék visszaeséssel szemben.

A KDI szerint a jövő évi gazdaságnövekedés hajtóereje az export élénkülése lesz. Ez annak a következménye, hogy Dél-Korea fő kereskedelmi partnereinél, így Kínában is élénkül a gazdaság.

Dél-Koreában az idei harmadik negyedévben 2,9 százalékkal nőt a gazdaság az előző három hónaphoz képest, amikor 2,6 százalékos volt a bővülés.

A napokban a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szintén javított Dél-Korea gazdaságának a kilátásain. A jövő évi növekedési várakozását 3,5 százalékról 4,4 százalékra változtatta. Az idei pedig 0,1 százalékos növekedésre módosította a korábban várt 2,2 százalék hanyatlásról.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 08:31
×
×
×
×