eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Október 6-án kezdődik a 2010-es költségvetés vitája

Október 6-án kezdi a parlament a 2010-es költségvetés általános vitáját - mondta Világosi Gábor, az Országgyűlés SZDSZ-es alelnöke a házbizottság ülése után csütörtökön.

Világosi Gábor közölte: 30 órás időkeretben zajlik majd keddtől péntekig a büdzsé általános vitája, amelyhez az európai parlamenti képviselők is hozzászólhatnak.

Hozzátetette: a 2008-as zárszámadás általános vitáját jövő kedden kezdi el a Ház. Hétfőn pedig - mondta még Világosi Gábor - új képviselő teszi az esküt, a mandátumáról lemondott Fodor Gábort az SZDSZ-frakcióban Ikvai-Szabó Imre váltja.

A Fidesz elutasította azt a javaslatot, hogy az Országgyűlés október 22-én emlékülést tartson 1956. október 23-ára és a 20 éves köztársaságra emlékezve - mondta az alelnök. Hozzátette: az ellenzéki párt nem kívánt közös megemlékezést tartani.

Kiemelte: az emlékülést Sólyom László köztársasági elnök és Bajnai Gordon a parlamenthez írt közös levelében kérte, de konszenzus hiányában erre a rendezvényre nem kerül sor. Ehelyett a házelnök javaslatára az Országgyűlés felsőházi termében rendeznek majd megemlékezést.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×