INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Október 6-án kezdődik a 2010-es költségvetés vitája

InfoRádió / MTI
Október 6-án kezdi a parlament a 2010-es költségvetés általános vitáját - mondta Világosi Gábor, az Országgyűlés SZDSZ-es alelnöke a házbizottság ülése után csütörtökön.

Világosi Gábor közölte: 30 órás időkeretben zajlik majd keddtől péntekig a büdzsé általános vitája, amelyhez az európai parlamenti képviselők is hozzászólhatnak.

Hozzátetette: a 2008-as zárszámadás általános vitáját jövő kedden kezdi el a Ház. Hétfőn pedig - mondta még Világosi Gábor - új képviselő teszi az esküt, a mandátumáról lemondott Fodor Gábort az SZDSZ-frakcióban Ikvai-Szabó Imre váltja.

A Fidesz elutasította azt a javaslatot, hogy az Országgyűlés október 22-én emlékülést tartson 1956. október 23-ára és a 20 éves köztársaságra emlékezve - mondta az alelnök. Hozzátette: az ellenzéki párt nem kívánt közös megemlékezést tartani.

Kiemelte: az emlékülést Sólyom László köztársasági elnök és Bajnai Gordon a parlamenthez írt közös levelében kérte, de konszenzus hiányában erre a rendezvényre nem kerül sor. Ehelyett a házelnök javaslatára az Országgyűlés felsőházi termében rendeznek majd megemlékezést.

A címlapról ajánljuk