eur:
388.49
usd:
360.8
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Három év múlva nyereséges lehet a Malév

A Malévban tízmillió eurós tőkeemelést hajtanak végre a tulajdonosok - jelentette be az igazgatóság elnöke. Anatolij Ballo egyúttal közölte azt is, hogy egy hónapon belül rendezik a magyar állam által lehívott 32 millió eurós garancia ügyét is.

Napokon belül tízmillió eurós tőkeemelést hajtanak végre a Malév Zrt.-ben a tulajdonosok, majd június végéig a hároméves üzleti tervet is elfogadják - jelentette be a Malév igazgatóságának elnöke. Anatolij Ballo közölte: elképzelésük szerint a Malév három év múlva nyereséges társasággá válik.

Az orosz üzletember, aki az orosz állami Vnyesekonombank alelnöke is egyben, hozzátette: részleteket egyelőre nem kívánnak közölni, de azt elmondhatja, hogy nagymértékű létszámleépítés nem várható, inkább a piaci igényekhez igazodva lesz csökkentés.

A Malév elnöke kérdésre válaszolva közölte: a magyar állam által jó pár hónapja lehívott 32 millió eurós garancia kifizetéséről még egyezkednek a kormánnyal, de várhatóan egy hónap alatt pont kerül az ügy végére. Mint ismert, a Malév tulajdonosai nem teljesítették a privatizációs szerződésben foglaltakat, ezért a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. lehívta az orosz állami Vnyesekonombank 32 millió eurós garanciáját, de ez az összeg egyelőre nem érkezett meg.

Anatolij Ballo az erről folyó tárgyalások kapcsán úgy fogalmazott: vannak uniós tagságból fakadó akadályok, utalva arra, hogy az állam nem támogathat magáncéget. Az orosz üzletember azt mondta: az orosz kormány akkor tud támogatni közlekedési társaságokat, ha azok nemzetgazdaságilag fontosak, vagy ha szociálisan komoly indok van a megmentésükre.

Anatolij Ballo elmondta azt is, hogy a tulajdonosok, köztük a Vnyesekonombank kész finanszírozni a Malévet, de a légitársaság pénzügyi problémáit a tulajdonosok egyedül nem biztos, hogy tudják orvosolni.

A Malév egyúttal közölte azt is, hogy az orosz bank áprilisban húszmillió eurós friss pénzügyi forrást juttatott a magyar légitársaságnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×