eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Mínuszban a BUX, gyengül a forint

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 141,38 pontos csökkenéssel, 12.553,36 ponton nyitott hétfőn, ami a pénteki záró értékéhez képest 1,11 százalékos gyengülés. Ezt követően minimális pluszban tartózkodott az index, majd fél 1-kor 0,9 százalékos volt a gyengülés.

A vezető részvények közül az OTP stagnál, így 2.955 forinton áll, míg a MOL-papírok 1,4 százalékkal 10.350 forintra gyengültek.

A Magyar Telekom papírok értéke is csökkent: 1,2 százalékkal 588 forintra.

A Richter- valamint az Egis-részvények 0,6 százalékos mínuszban állnak.

Gyengült a forint

Az eurót 260,25/45 forinton jegyezték hétfőn délelőtt kilenc óra után a bankközi kereskedelemben, szemben a péntek délutáni 259,20/40 forinttal. Fél 1-kor pedig már 262 felett állt az euró.

A forint az elmúlt héten erősödött az előző héten elért 270 forint feletti euróárfolyamhoz képest az 50 bázispontos jegybanki alapkamat csökkentést követően, amit további várható kamatcsökkentések első lépéseként, a krízis előtti kamatszinthez való visszatérést beharangozó, megnyugtató hírként értékelt a piac.

Hétfőn a forint a lengyel zlotyval és a cseh koronával együtt nyitott gyengébben. A zloty egy százalékot meghaladó árfolyam vesztéssel kezdte a hetet.

A nemzetközi devizapiacokon az euró változatlanul gyenge a dollárral szemben, árfolyama 1,27 dollár alatt áll.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×