eur:
389.24
usd:
362.5
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A BMW is leállítja termelését és átcsoportosít

A pénzügyi válság okozta értékesítési problémák miatt a BMW is leállítja termelését október utolsó hetében, illetve az eladásokat stabilabb piacokra irányítja át - közölte a német cég szóvivője. A lipcsei üzemben négy napra áll le a gyártás.

A vállallat tájékoztatása szerint az intézkedés negyvenezer BMW-t érint, amelyeket az amerikai piacra szántak. Húszezret egyáltalán nem gyártanak le, húszezret pedig átirányítanak egyebek mellett Kínába, illetve Oroszországba.

A BMW szóvivője szerint jelenleg elsősorban az Egyesült Államok, Olaszország és Nagy-Britannia a leggyengébb piacuk, de egyelőre nincs szükség további elbocsátásokra a már bejelentett 8100 fős leépítésen kívül.

Hasonló intézkedésekre készül az Opel, a Daimler és a Ford is németországi gyáraiban.

Opelből az év végéig 40 ezerrel kevesebbet fognak előállítani, a bochumi gyárban már a múlt hét óta állnak a gépek.

A Ford németországi cégénél azt közölték, hogy visszafogják az összeszerelést, és 204 részmunkaidős dolgozót bocsátanak el.

A stuttgarti Daimlernél azt mondták, hogy alacsony szinten akarják tartani a gyártást, a kiigazítás németországi gyártó egységeket, illetve az alabamai üzemet érinti, konkrét számokat azonban nem közöltek.

A Volkswagenhez tartozó, cseh Skodánál hétfőn jelentették be, hogy október végén egy hétre leállítják a gyártást. Ez mintegy 13 ezerrel kevesebb új autót jelent.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×