eur:
389.49
usd:
361.74
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kocsma helyett a hálószobát választják a hitelválság miatt

A pénzügyi válság miatt a brit párok inkább otthon szórakoztatják egymást, ezért megugrott a gyermekszületések száma.

A gazdasági nehézségek miatt a brit párok a kocsmák és éttermek helyett inkább a hálószobájukat választják, ezért nem véletlen, hogy megugrott például a kismamaruhák eladása a szigetországban.

"A gyerekcsinálásnál nincs olcsóbb és szórakoztatóbb tevékenység" - nyilatkozta a The Sun bulvárlapnak a Mother&Baby magazin főszerkesztője, Miranda Levy, aki azonban hozzáteszi: a pénzügyi gondok akkor kezdődnek, ha megszületik a baba.

Egy patikus elmondta: azt tapasztalta, hogy ebben az évben jelentősen megnövekedett a terhességi tesztek és a vágyserkentő csodaszerek iránti kereslet. "Úgy tűnik, a fogyasztók inkább otthon maradnak, és egymást szórakoztatják" - mondta Mel Wilson.

A kismama ruházati cikkeket árusító Mothercare divatcég 2008 első 3 hónapában 21 százalékos bevéletnövekedésről számolt be, a Mamas&Papas üzletlánc pedig csak az elmúlt héten 46 százalékkal több kismamaruhát adott el.

Korábbi vizsgálatok már bebizonyították, hogy gazdasági válságok idején (mint például a hetvenes és kilencvenes években) jelentősen megugrott a születésszám.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×