eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Fodor: "A konvergencia-program az alapvető probléma"

A legfrissebb adatok szerint a magyar gazdaság növekedése egy százalék körül van. Az Ericsson Magyarország elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a magyar gazdaság szerkezetét mielőbb meg kellene változtatni, mert kezd kritikussá válni a kilábalás esélye.

Alapvető probléma az, hogy egy olyan konvergencia-program adja a forgatókönyvet tavaly óta, amely az első két évre eleve kijelenti, hogy a gazdaság növekedése csökken - hangsúlyozta az Arénában Fodor István.

Ez azért veszélyes, mert a gazdaság forrástermelő szegmens, amelyre egy ilyen átalakulásnál nagy szükség van. Arról nem beszélve, hogy társul értéktermelés-csökkenéssel is - tette hozzá az Ericsson Magyarország elnöke, az oktatásból kivont forrásokra utalva.

A magyar gazdaság szerkezetét minél előbb meg kellene változtatni, mert kezd kritikus lenni a kilábalás esélye - vélekedett Fodor István, aki szerint az elmúlt másfél évtizedben kidolgozott programok mindig fiskálisak voltak - vagyis felülről próbáltak valamilyen összeget szétosztani.

Hanganyag: Mond Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×