eur:
389.51
usd:
363.12
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Stratégiai szerződést kötött a Pannon és az Ericsson

Az Ericsson lesz a Pannon 3G és HSPA-hálózatának kizárólagos szállítója Magyarországon - állapodott meg a két cég vezetése. A megállapodás értelmében az Ericsson kibővíti a Pannon 3G rádióhálózatát, valamint szélessávú mobilszolgáltatásokat telepít.

Az Ericsson az új szerződés elnyerésével tovább erősíti a 3G- és HSPA-hálózatok terén betöltött vezető szerepét Magyarországon. A Telenor-csoportba tartozó Pannonnal kötött, a vállalat mobilhálózatának bővítésére vonatkozó megállapodás a telepítést, az integrálást és a támogatási szolgáltatásokat foglalja magában.

A több mint hárommillió előfizetővel rendelkező Pannon Magyarország második legnagyobb mobilszolgáltatója. A közelmúltban az Ericssonnal kötött megállapodás értelmében az Ericsson kibővíti a Pannon 3G rádióhálózatát, valamint szélessávú mobilszolgáltatásokat telepít és integrál HSPA (nagysebességű csomagkapcsolt hozzáférés) technológia alkalmazásával.

Ezzel a szerződéssel az Ericsson megőrzi a Pannon 3G rádió-hozzáférési hálózatának kizárólagos szállítójaként szerzett pozícióját, miközben támogatja a szolgáltatót a továbbfejlesztett HSPA-alapú szolgáltatások felé tett folyamatos lépésekben.

Ove Fredheim, a Pannon vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: "Úgy döntöttünk, hogy hosszú távú együttműködést építünk ki az Ericssonnal annak érdekében, hogy továbbfejlesztett szélessávú mobilszolgáltatásokkal láthassuk el ügyfeleinket. Az Ericssonnak a 3G és a HSPA terén betöltött vezető szerepe stratégiai előnyt jelent a Pannon számára".

Az újonnan megkötött kétéves megállapodás részeként az Ericsson az új hálózat kulcsrakész szállítását vállalja, beleértve a támogatási szolgáltatásokat is.

Éry Gábor, az Ericsson Magyarország elnöke kijelentette: "Ez stratégiai jelentőségű szerződés az Ericsson számára, amely tovább erősíti együttműködésünket a Telenorral. A Pannonnal kötött, kibővített megállapodás magasabb szintre emeli együttműködésünket".

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×