eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hernádi: "A MOL-nak nincs félnivalója"

A MOL és az OMV fúziója nem növelné az új cég hatékonyságát, de a verseny megszűnését jelentené a régióban - mondta el a MOL elnök-vezérigazgatója. Hernádi Zsolt hozzátette: a magyar olajtársaság egyedül is teljesíteni tudja a 2010-ig vállalt stratégiáját.

A MOL vezetése nem minősítheti az OMV részvényvásárlási tranzakcióját - mondta az InfoRádiónak a magyar olajtársaság elnök-vezérigazgatója.

Hernádi Zsolt úgy véli: a társaság múltja sikeres, a MOL-csoport így Európa leghatékonyabb finomítói és kereskedelmi vállalatcsoportjává vált, az OMV pedig nem tudná érdemben javítani a magyar vállalat működésének hatékonyságát.

A MOL sajátrészvény-vásárlásba kezdett, az ügyben a PSZÁF vizsgálódik, a társaság elnök-vezérigazgatója szerint azonban ez természetes, hiszen az olajcég a magyar tőzsde legnagyobb vállalata.

Az elmúlt időszak hektikus mozgásai, a különböző részvények felhalmozása minden esetben arra kötelezi a felügyeletet, hogy vizsgálatot indítson - fűzte hozzé Hernádi Zsolt.

"A MOL-nak biztos, hogy nincs félnivalója" - jelentette ki a MOL elnök-vezérigazgatója.

Az olajtársaság vezetője elmondta: a magyar államnak nemcsak joga, hanem kötelessége is, hogy minősítse egy ilyen méretű, stratégiai és nemzetbiztonsági kockázati szempontból fontos vállalat tulajdonosi átszerveződését.

Kötelessége az is, hogy amennyiben azt nem tartja megfelelőnek vagy kockázatosnak ítéli, akkor a rendelkezésre álló jogi eszközökkel fellépjen - tette hozzá.

Ez minden országnak joga és kötelezettsége, a magyar kormány pedig ilyen tekintetben követi a külföldi gyakorlatot - közölte Hernádi Zsolt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×