eur:
388.92
usd:
363.44
bux:
68130.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Felmatricázták az autóját? Számíthat egy APEH-ellenőrzésre!

Az APEH ellenőrzi az autóreklámmal foglalkozó cégeket és ügyfeleit, a reklámfelület bérbeadásáért járó díj után ugyanis személyi jövedelemadót és egészségügyi hozzájárulást kell fizetni.

A matricázó cégek magánszemélyektől, egyéni vállalkozóktól és társas vállalkozásoktól egyaránt vettek bérbe autófelületeket, hogy azokon reklámokat helyezzenek el. A legnagyobb számban azonban magánszemélyekkel szerződtek.

A tevékenység kapcsán azonban nem csak a matricázó cégeknek van adófizetési kötelezettsége - mondta el az InfoRádióban az adóhatóság ellenőrzési főosztályának vezetője.

A magánszemélyeknek a bérleti díj után személyi jövedelemadót és 11 százalékos egészségügyi hozzájárulást kell fizetni.

Hajdú Miklósné hozzátette: az olyan vállalkozások, mint például az Il Ferro, kifizetőnek minősülnek, ezért az adót és a járulékot nekik kell levonniuk a kifizetendő összegből, és kell továbbítani az APEH-hez.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy ha a levonás és a befizetés elmaradt, akkor a tartozást nem kellene rendezni az autó tulajdonosának.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×