eur:
389.29
usd:
362.66
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elkészült az új uniós repülési feketelista

Az Európai Unió kitiltotta légteréből az összes indonéz légitársaságot. A most frissített feketelistán angolai, bolgár, moldovai, orosz és ukrán cégek is szerepelnek.

A közösség valamennyi indonéz légitársaságot tiltólistára vette a biztonsági hiányosságok miatt. A sorból nem hiányzik az ázsiai ország nemzeti cége, a Garuda sem, amely 2005-ig Rómába és Amszterdamba indított járatokat.

A döntésnek nincs különösebb jelentősége Indonéziára nézve, ugyanis az ország gépei egyelőre nem repülnek az Európai Unió tagországaiba.

A listán való szereplése inkább egyfajta általános figyelmeztetés az utazók számára, hogy lehetőleg sehol a világban ne üljenek fel indonéz járatokra.

Az európai polgárok kerüljék el ezeket a légitársaságokat, mert nem biztonságosak - mondta egy uniós illetékes.

A listát legutóbb márciusban tették közzé, akkor 91 légitársaságot tartalmazott. Közülük 74 afrikai volt, a fennmaradók többsége pedig kirgiz. Az új listán 51 indonéziai légitársaság szerepel.

Az unióba akkreditált indonéz nagykövet közölte: országa légitársaságai biztonságosak, és reményei szerint az unió felülvizsgálja majd döntését októberben, a biztonsági szakértőkkel folytatott megbeszélésen.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×