eur:
392.41
usd:
365.88
bux:
66651.92
2024. április 25. csütörtök Márk

"A politika miatt tart itt az ország"

Az országnak nincs átfogó gazdaságpolitikai víziója - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Parragh László szerint a kormány rosszul osztja el a forrásokat a látványos beruházások és a munkahelyeket teremtő gazdaságfejlesztés között. Intenzívebb gazdaságélénkítésre lenne szükség, ezért 30 százalékra kellene növelni a gazdaságfejlesztésre fordított forrásokat - tette hozzá.

Az országnak nincs egységes és őszinte gazdaságpolitikai víziója - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Parragh László kiemelte: az ország nem tartana ott, ahol most, ha a politika belátta volna, hogy fedezet nélkül semmit sem lehet adni.

Változott a befektetői magatartás, és jelenleg inkább olyan helyre mennek a befektetők, ahol az általános környezet pozitív - hangsúlyozta. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke közölte, hogy nem csak az adókedvezmény, hanem a munkaerő is számít.

Meg kell találni a magyar gazdaság kitörési pontját - emelte ki Parragh László. Kifejtette, hogy az erőforrások tekintetében nem állunk jól, mert ugyan a világgazdasági környezet jó, de a megszorítások rontják a belső gazdasági helyzetet, kevés a képzett munkaerő, nem maradt privatizálható áru és nincs átfogó gazdaságpolitikai jövőképe.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hangsúlyozta, hogy a kormány rosszul osztja el a forrásokat a látványos beruházások és a munkahelyeket teremtő gazdaságfejlesztés között.

A gazdaságélénkítést kellene előtérbe helyezni az infrastruktúraépítéssel szemben - tette hozzá. Parragh László úgy vélte: intenzívebb gazdaságélénkítésre lenne szükség, ezért a jelenlegi 12-14 százalékról 30 százalékra kellene növelni a gazdaságfejlesztésre fordított forrásokat.

Hanganyag: Szûcs Péter

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×