eur:
389.63
usd:
361.94
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Újabb autós hirdetéssel foglalkozó cég függesztette fel a fizetést

Az autós hirdetésekkel foglalkozó Mobil Reklám Hungária Kft. győri irodája ajtaján található kiírás szerint május 20-áig zárva lesz technikai okok miatt. Azt, hogy mi ez a technikai ok, senki nem tudja. Az InfoRádió értesülései szerint még a cég más központjaiban dolgozó alkalmazottak sem.

A Független Hírügynökségnek nyilatkozó ügyfelek azt mondták, hogy az eddigi részleteket megkapták a cégtől, csak az elmúlt hónappal tartoznak, valamint náluk van a kaució is, ami 180 ezer forint.

Miskolcon is hasonló a helyzet, az ottani iroda ajtaján az áll, hogy betegség miatt határozatlan ideig zárva, és telefonon sem lehet elérni senkit a kft.-től.

Az egyik ügyfél a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy havi 40 ezer forintot kapott a cégtől az autójára ragasztott hirdetésekért, de még mínuszban van, mert a szerződés megkötésekor 180 ezer forintot kellett letennie, és eddig csak három hónapot fizettek ki neki.
Az InfoRádió megtudta, hogy a cég tulajdonosa jelenleg nem tartózkodik Magyarországon, várhatóan május 17-én után érkezik vissza. Egy, a neve elhallgatását kérő alkalmazott azt mondta, hogy még a cég alkalmazottainak hívásaira sem válaszol, nem tudnak semmit, teljes a bizonytalanság.

A Mobil Reklám Hungária Kft. szerződései kísértetiesen hasonlítanak a nemrég fizetéseit felfüggesztő Il Ferró Kft. kontraktusaihoz, ugyanis ebben is szerepel, hogy a cég három hónapra felfüggesztheti a kifizetéseket.

Az InfoRádió az ügyben megkereste a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséget is, de mindkét helyen azt mondták: nem az ő feladatuk ellenőrizni az ilyen és ehhez hasonló cégek tevékenységét.

Pár éve - az ingatlanszövetkezeti botrányok idején - is hasonló volt a helyzet. Az előbb említett két szervezetnél az elején azt mondták, nem az ő dolguk az ellenőrzés, aztán amikor elkezdtek "bedőlni" az ingatlanszövetkezetek, elkezdtek vizsgálódni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×