eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Többen tartoznak több pénzzel a gázszolgáltatóknak

Tízmilliárd forinttal nőtt a gázár-támogatási rendszer decemberi változása óta a lakossági fogyasztók tartozása, a szolgáltatók azonban nem lesznek elnézőbbek azokkal, akik nem tudnak fizetni.

A támogatási rendszer megváltozása óta a fogyasztók nehezebben vagy nagyobb késedelemmel fizetik ki a gázszámlát - mondta az InfoRádiónak a Gázipari Szövetség elnöke.

Molnár Gábor hozzátette: egyes szolgáltatóknál többszöröse a lakossági tartozás a tavalyi vagy az átlagos szintnek.

A gázár maga nem nőtt

A Gázipari Szövetség vezetője hangsúlyozta: 2007. január elsejétől nem emelkedtek a gázárak, hiszen a gáz hatósági áras, 2006 augusztusa óta nem volt hatósági tarifaváltozás.

Volt azonban 5 százalékpontos áfa-emelés, az alanyi jogú támogatás pedig szociális alapú támogatási rendszerré alakult.

A tartozások azért nőhettek meg, mert a fogyasztás nem csökkent annyival, mint amennyivel a támogatás mértéke megváltozott - közölte Molnár Gábor.

Nem lesz hosszabb a türelmi idő

Az egész éves gázigény-csökkenés nem volt több 15-20 százaléknál - mondta a Gázipari Szövetség elnöke.

Molnár Gábor arra a kérdésre, hogy a szolgáltatók tudnak-e hosszabb türelmi időt hagyni azoknak, akiknek nehézséget okoz a gázár kifizetése úgy válaszolt: a cégek nem tehetik meg, hogy vég nélkül a fizetés elmaradása ellenére is szolgáltassák a földgázt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×