eur:
393.1
usd:
367.25
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Több milliárdot bukunk az egyforintosokon

Az egy- és kétforintosok előállítási költsége a névérték négyszerese - mondta az InfoRádióban Missura Gábor. A Magyar Nemzeti Bank szóvivője közölte: adataik szerint összesen közel kétmilliárd forintnyi van ezen érmékből forgalomban, de ezek 60-70 százalékát nem használják az emberek.

990 millió darab egyforintos és 850 millió kétforintos lett kibocsátva, de ezek 60-70 százaléka jelenleg nincs forgalomban - mondta Missura Gábor. A Magyar Nemzeti Bank szóvivője szerint a hiányzó érméket a külföldi turisták elviszik, az emberek elteszik perselybe, vagy eldobálják.

Hozzátette: vigyázni kellene a pénzérmékre, mert a hiányzókat mindig pótolnia kell a nemzeti banknak.

A névérték mintegy négyszerese az előállítási költsége az egy- és kétforintosoknak - közölte Missura Gábor.

Az MNB szóvivője hozzátette: létjogosultsága van az apró címleteknek is, hiszen a forgalom igényli az egy- és kétforintosokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×