eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Beleszerettek a németek a fapados járatokba

Egyre többen utaznak fapados járatokkal Németországban, ma már a repülőutak közel ötödét diszkont légitársaságok bonyolítják. Mindez összefügg a légi forgalom töretlen növekedésével.

Németország nemcsak Európa legsűrűbb légiforgalmi hálózatával rendelkezik, hanem utasforgalma is évről-évre lendületesen növekszik.

A légi forgalmat ellenőrző szervezet most közétett felmérése szerint a múlt év során csaknem 3 millió járat használta Németország légterét - 1987-ben még alig egymilliót regisztráltak.

Mindez összefügg az utasok számának növekedésével, ugyanis tavaly közel 66 millióan indultak német repülőtérről külföldi útra, ami az előző évhez viszonyítva 5,7 százalékos emelkedést jelent. Elsősorban Spanyolországba utaztak a németek, a második leggyakoribb cél pedig Olaszország volt.

A légi közlekedés további növekedésében jelentős szerepet játszanak a fapados járatok; 2001 óta megnégyszereződött a diszkont légitársaságok utasainak száma. Tavaly a fapados járatok aránya 19,1 százalék volt, míg egy évvel korábban alig haladta meg a 15 százalékot.

Kiváltképpen a Ryanair és a Germanwings iránt fokozódott az érdeklődés. A két légitársaság a közelmúltban nagy számban rendelt új gépeket; a Germanwings köln-bonni légi bázisára nemrég érkeztek meg a 18 darab új Airbus első példányai.

Ugyanakkor a Lufthansa is sikerrel verseng az utasokért, a most közétett jelentés szerint a német légitársaságnak is közel egyharmaddal sikerült növelnie részesedését a forgalomból.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×