eur:
393.97
usd:
369.71
bux:
65877.61
2024. április 23. kedd Béla

"Elhatalmasodott a pánik"

Csütörtökön is több száz pontot zuhant a BUX, a Budapesti Értéktőzsde iránymutató indexe. Az európai börzéken forgó papírok is veszítettek értékükből. Takács Szabolcs, a portfolio.hu elemzője szerint ennek oka elsősorban az amerikai gazdaság és a közeli jövőben nem érdemes részvényt vásárolni.

Az elemző szerint a csütörtöki esés okait is kedden kell keresni, amikor az amerikai piacok olyan esést mutattak, amilyenre 2001. szeptember 11. óta nem volt példa, ami igen csak megijesztette a piacokat.

A szerdai nap viszonylagos nyugalmat hozott és elsőre úgy tűnt, hogy talán megnyugszik a piac, de kiderült, hogy ennek az aggodalom-hullámnak még nincsen vége - fogalmazott Takács Szabolcs.

Az elemző emlékeztetett arra, hogy csütörtök reggel a piacok (így a budapesti is) pluszban nyitottak, ám "aztán elhatalmasodott a pánik és nagyon erős eladói hullám érkezett". A német index napon belül mintegy 3 százalékot esett, ami ritka jelenség.

Takács Szabolcs szerint rontotta a helyzetet az is, hogy fél 3-kor megérkezett az amerikai inflációs adat, ami rosszabb lett, mint amit az elemzők vártak, ami újabb bizonytalanságot szülhet.

"Könnyen lehet, hogy az eddigi aggodalomhoz egy inflációs pánik is csatlakozhat, így ez most nem az a környezet, ahol részvényt kell vásárolni" - mondta a portfolio.hu elemzője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×