eur:
392.5
usd:
354.68
bux:
72765.26
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka

Hiányos a jegybank vezetése

A törvényben előírt minimális létszám alá csökkent a Magyar Nemzeti Bank igazgatóságának létszáma. A jegybank közleménye szerint ez zavarokat okozhat az intézmény működésében, Veres János pénzügyminiszter szerint azonban erről szó sincs.

Február 21-én Szapáry György alelnök mandátuma lejárt, így példátlan helyzet állt elő a jegybank történetében, mégpedig az, hogy az igazgatóság működésképtelenné vált - tette közzé a Magyar Nemzeti Bank, az intézmény honlapján.

A közlemény szerint ez a helyzet zavarokat és fennakadást okoz a jegybank működésében.

A pénzügyminiszter szerint azonban szó sincs működési zavarról, a jegybank szervezeti és működési szabályzata kitér erre a lehetőségre is, mégpedig úgy, hogy ebben az átmeneti időben az igazgatóság döntési jogkörét az elnök gyakorolja.

Veres János hangsúlyozta: Simor András, a jegybank leendő elnöke, hivatalba lépését követően javaslatot tesz az új alelnök személyére.

Arról, hogy ki lesz az új alelnök, csak találgatni lehet. Járai Zsigmond, a jegybank jelenlegi elnöke január 22-én Gerhardt Ferencet jelölte ugyan alelnöknek, erre azonban a miniszterelnök a mai napig nem adott választ. Új jelölt egyelőre nincs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Október 1-jétől Budapesten is jön az új alapellátási ügyeleti rendszer

Október 1-jétől Budapesten is jön az új alapellátási ügyeleti rendszer

Október 1-jétől Budapest is csatlakozik az új alapellátási ügyeleti rendszerhez, a háziorvosok hétköznap délután 4 és este 10 óra között vesznek részt az ügyeletben. Az Országos Mentőszolgálat adatai szerint a szükséges 900 orvos helyett csak 200-300-an jelentkeztek a feladatra. A Magyar Orvosi Kamara szerint félő, hogy tovább nő a betöltetlen praxisok száma.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 2. 11:24
×
×
×
×