INFORÁDIÓ
2022. december 1. csütörtök
Elza

A kínaiak fokozták európai kémtevékenységüket

Infostart

Berlinben az elhárítás figyelmeztette a német vállalatokat, hogy a kínaiak fokozódó mértékben próbálnak illegális úton technikai ismeretanyagot szerezni. Elsősorban az internet révén igyekeznek hozzájutni a legújabb német találmányokhoz, valamint technikai eljárásokhoz, és ezáltal több milliárd euró veszteséget okoznak a gazdaságnak.

A kémkedés elhárításával megbízott berlini hivatal igazgatója a Financial Times cimű gazdasági lapban megjelent interjújában elmondta, hogy Kína növekvő mértékben folytat technikai célú hírszerzés Németországban.

Elsősorban a közepes nagyságú vállalatok iránt mutatkozik fokozódó érdeklődés, és leginkább az internet révén próbálnak találmányok, valamint technikai vívmányok birtokába jutni.

Mint Hans Elmar Remberg fogalmazott, nemcsak német, hanem más nyugat-európai vállalatoknál is észlelték a kínai hekkerek egyre gyakoribb behatolási kísérleteit.

Egyben figyelmeztette a cégek vezetőit, hogy óvakodjanak az internetes telefon használatától is, ha titkos értesüléseiket nem akarják azonnal a kínaiak tudomására hozni.

Az elhárítás vezetője nem titkolta azt sem, hogy az oroszok is fokozták ipari kémtevékenységüket, habár ők inkább a hagyományos módszereket alkalmazzák, és beépített ügynökeik révén igyekeznek hozzájutni a legkorszerűbb technológiához.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018