eur:
395.91
usd:
366.9
bux:
65670.44
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A kínaiak fokozták európai kémtevékenységüket

Berlinben az elhárítás figyelmeztette a német vállalatokat, hogy a kínaiak fokozódó mértékben próbálnak illegális úton technikai ismeretanyagot szerezni. Elsősorban az internet révén igyekeznek hozzájutni a legújabb német találmányokhoz, valamint technikai eljárásokhoz, és ezáltal több milliárd euró veszteséget okoznak a gazdaságnak.

A kémkedés elhárításával megbízott berlini hivatal igazgatója a Financial Times cimű gazdasági lapban megjelent interjújában elmondta, hogy Kína növekvő mértékben folytat technikai célú hírszerzés Németországban.

Elsősorban a közepes nagyságú vállalatok iránt mutatkozik fokozódó érdeklődés, és leginkább az internet révén próbálnak találmányok, valamint technikai vívmányok birtokába jutni.

Mint Hans Elmar Remberg fogalmazott, nemcsak német, hanem más nyugat-európai vállalatoknál is észlelték a kínai hekkerek egyre gyakoribb behatolási kísérleteit.

Egyben figyelmeztette a cégek vezetőit, hogy óvakodjanak az internetes telefon használatától is, ha titkos értesüléseiket nem akarják azonnal a kínaiak tudomására hozni.

Az elhárítás vezetője nem titkolta azt sem, hogy az oroszok is fokozták ipari kémtevékenységüket, habár ők inkább a hagyományos módszereket alkalmazzák, és beépített ügynökeik révén igyekeznek hozzájutni a legkorszerűbb technológiához.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×