eur:
395.37
usd:
365.96
bux:
73974.91
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Autópálya-építés - vissztérés a realitásokhoz

Már biztos, hogy 2007. és 2013. között nem kezdenek hozzá az M9-es autópálya építéséhez forráshiány miatt. A Nemzeti Autópálya Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta: a politikai szereplők által megígért fejlesztésekért a cég nem vállalja a felelősséget.

A következő hét évben 2.200-2.300 milliárd forint értékben épülhet autópálya Magyarországon - mondta az InfoRádióban Reményik Kálmán. A pontos akcióterv január közepére készül el.

Ez az összeg sem elegendő mindazokra az útszakaszokra, amelyet korábban a politika megígért. Reményik Kálmán szerint a politika szereplői nem terveket vetítenek elő, hanem a társadalmi igényeket jelenítik meg.

Mint mondta, néha elkövetik azt a hibát, hogy ezeket az elvárásokat saját igényként azonnal kommunikálják. Ebből születnek azután a sok száz kilométeres autópálya-tervek.

Rámutatott: ilyenkor vissza kell térni az anyagi és a műszaki realitásokhoz.

Az NA Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint jelenleg nem lenne szerencsés, ha ennyi autópálya épülnek egyszerre az országban.

Épp ezért nem kezdenek hozzá az M9-es autópálya építéséhez, amely Soprontól előbb dél felé haladna, majd Nagykanizsától Szeged felé tartana.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

A magyar csapat háromgólos hátrányt dolgozott le, aztán már öttel is vezetett, de a második félidőben ismét kiélezetté vált a találkozó a spanyolok ellen a párizsi olimpián. A hajrát a mieink bírták jobban, és 27-24-es győzelemmel biztosan ott vannak a legjobb nyolc között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×