eur:
392.76
usd:
366.14
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Gyurcsány: "tele vannak ezek az ügyek politikával"

A miniszterelnök szerint a magyarországi vezető vállalatok számára jó terep lehet a Nyugat-Balkán. Gyurcsány Ferenc szerdától a térségben tesz hivatalos látogatást. A kormányfő az InfoRádiónak kifejtette: bonyolult érdekviszonyok vannak az érintett országokban, és az üzleti ügyek is tele vannak politikával.

Magyarország vezető nagyvállalatai számára a Nyugat-Balkán az a térség - az országok mérete, az ottani vállalatok tőkeereje és a helyi vállalkozásokhoz mért tudás- és tapasztalattöbblet miatt - amely nagyon kedvező bevásárlási, akvizíciós terep lehet - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc szerint a magyar cégek sikeresek is voltak ebben a térségben, azzal együtt is, hogy mint minden átmeneti térségben, a Nyugat-Balkánon is "tele vannak ezek az ügyek politikával".

"Bonyolult érdekviszonyok vannak. Soha nem szabad csak mendemondákra hivatkozni. Nekünk az a dolgunk, hogy arra hívjuk fel partnereink figyelmét, hogy fair és egyenlő elbánást igénylünk a magyar cégeknek, és az a dolgunk, hogy olyan politikát csináljunk, ami javítja a magyar vállalatok lehetőségeit, mert jobb üzleti-politikai klímát teremt a számukra" - fogalmazott a kormányfő.

"Ezt eddig megtettük. A magyar külpolitika és diplomácia aktív volt az elmúlt időszakban ebben a térségben" - mutatott rá Gyurcsány Ferenc, hozzátéve: most éppen azt kívánják még egyértelműbbé tenni, hogy folytatni kívánják ezt az intenzív magyar szerepvállalást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×