INFORÁDIÓ
2022. november 29. kedd
Taksony

Bokros kulturális és civilizációs romlást vizionál

Infostart

Magyarországnak az állam és a társadalom szinte minden területén azonnali, gyökeres reformokra van szüksége - mondta Bokros Lajos, a Közép-Európai Egyetem igazgatója a Magyar Nemzeti Bank Infláció Növekedés Egyensúly című konferenciáján.

Magyarországot ma nem államcsőd, nem pénzügyi csőd fenyegeti, hanem a felzárkózás helyett a leszakadás veszélye - jelentette ki Bokros Lajos.

A volt pénzügyminiszter egy felmérésre hivatkozva elmondta: 25 feltörekvő országból idén a magyarnál csak a brazil gazdaság nő lassabban, ráadásul jövőre akár meg is előzheti.

Ami a költségvetési hiány nagyságát illeti, ugyanebből a 25 országból csak Törökországban van a magyarnál nagyobb költségvetési hiány.

Intézményi reformok nélkül érdemben nem csökkenthető az államháztartás hiánya - mondta el Bokros Lajos. Hozzátette: Magyarországon a növekvő közterhek, és az azokkal arányos rossz közszolgáltatási teljesítmény más átmeneti országokhoz hasonlóan kulturális és civilizációs romláshoz vezethet.

A megoldást a volt pénzügyminiszter szerint a reformok jelentik, minden területen. A legsürgetőbbek az oktatás, és a gyógyítás reformjai. A harmadik a nyugdíjreform lenne, hogy - mint Bokros Lajos fogalmazott - "a nyugdíjreform ne lehessen a politikusok cukorkaosztásának terepe".

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018