INFORÁDIÓ
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien

A MOL már az év elejétől árulna gyógyszert

Infostart

A MOL már a jövő év elejétől szeretne gyógyszereket árulni a töltőállomásokon. A készítményeknél nem a szokásos benzinkutas árképzést alkalmaznák, áraikat a gyógyszertárakéhoz hasonlóan állapítanák meg.

Minél előbb szeretné bevezetni a gyógyszerek forgalmazását a MOL a töltőállomásokon - mondta el Kovács Ágnes, a vállalat értékesítési vezetője. A nem vényköteles orvosságok valószínűleg beszerezhetők lesznek a benzinkutakon is, amint megszületnek a törvényi szabályozás részletei.

Legyen minden szabályszerű


Az egyik fontos szabály szerint a gyógykészítményeket zárt szekrényben kéne tárolni. A MOL célja az, hogy olyan szállító céget találjon, amelyik nemcsak a disztribúciót oldja meg, de a gyógyszerek szabályos utántöltését, a polcon lévők lejáratát is ellenőrizné.

A vállalat a betegtájékoztatókat is hozzáférhetővé tenné, ötleteik közt szerepel érintőképernyős terminálok benzinkutakra telepítése is. Az árak kialakításánál nem állapítanak majd meg magasabb összegeket, mint a gyógyszertárak.

A lényeg a vevők elégedettsége


A gyógyszerértékesítéssel foglalkozó csoport a központból határozza majd meg, mely termékeket forgalmazzák, a töltőállomásokról pedig huszonnégy órás gyógyszerészeti ügyeletet lehet majd elérni telefonon.

Kovács Ágnes szerint még nem számoltak utána, mekkora bevételre számíthat a MOL a gyógyszerek forgalmazásából, de céljuk az, hogy a vásárlóknak színvonalas szolgáltatást nyújtsanak. Az értékesítési vezető szerint a bevétel másodlagos kérdés.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018