INFORÁDIÓ
2022. szeptember 26. hétfő
Jusztina, Pál

Az OTP középtávon is a hazai piactól várja nyeresége nagy részét

Infostart

Az OTP Csoport fennállása óta a legjobb negyedévet zárta, nyeresége 53,6 milliárd forint volt. Bár a jövő év eredményeit néhány tényező kiszámíthatlanná teszi, Spéder Zoltán alelnök az InfoRádióban hangsúlyozta, hogy az OTP az eddigiekben részletesen beszámolt terveiről, az előzetes várakozásokat pedig többnyire túl is teljesítették.

Spéder Zoltán szerint a csoportszerkezet megváltozása, a külföldi leányvállalatok növekvő súlya után is folytatni kell a gyakorlatot. Az új piacok részletes feltárása, menedzselése ugyanakkor magában hordoz némi bizonytalanságot.

Decemberre lesznek meg pontosan a 2007-es számok - mondta az OTP Csoport alelnöke, aki szerint a különböző paraméterek jövőre tovább javulhatnak.

Spéder Zoltán elmondta, hogy a külföld részaránya 26-27 százalék a volumeneket tekintve és 12-13 százalék a profitban. A növekmény egyre nagyobb hányadát teszik ki a leányvállalatok, de az abszolút bruttó volumenek szempontjából középtávon továbbra is a hazai piac - kiemelten az OTP Bank - marad a meghatározó.

25-30 százalékos tőkearányos, 3 százalék körüli eszközarányos megtérülés és folyamatosan javuló kiadás-bevételi arány elésére a cél - jelentette ki az alelnök. Spéder Zoltán kedden este hét órától az InfoRádió Aréna című műsorának vendége lesz.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018