INFORÁDIÓ
2022. szeptember 28. szerda
Vencel

Új vezér a Magyar Telekom anyavállalatánál

Infostart

Egy évvel mandátuma lejárta előtt lemondott a Magyar Telekom német anyavállalata, a Deutsche Telekom vezérigazgatója. Helyét a cég mobil üzletágának vezetője veszi át.

A 45 éves Kai-Uwe Ricke távozása - a Deutsche Telekom csütörtökön közzétett gyenge harmadik negyedévi teljesítménye után - nem okozott különösebb meglepetést, sőt, a piacok egyenesen örömmel fogadták a hírt: három százalékkal emelkedett a cég részvényeinek ára.

Ricke egy nagyon nehéz időszakban, 2002 végén került a Deutsche Telekom élére: az új vezér kinevezése előtti negyedévben a német óriás minden idők legnagyobb negyedéves veszteségét, 22 milliárd eurót volt kénytelen elkönyvelni, adóssága pedig 64 milliárd eurót tett ki.

A rózsaszín óriás több nagy európai telekommunikációs céghez hasonlóan azzal a kettős gonddal küzd, hogy a telítődött mobil üzletágban már alig van növekedési kilátás, a vonalas előfizetések száma pedig gyorsuló ütemben csökken.

Ricke helyét az a 43 éves Rene Obermann veszi át, aki eddig a T-Mobile vezérigazgatója volt. Meglehetősen nehéz feladat vár rá, hiszen valószínűleg kénytelen lesz folytatni elődje tavaly bejelentett, 32.000 fős létszámleépítési tervét, de úgy, hogy a részvényesek érdekeit szem előtt tartva a szakszervezeteket se haragítsa magára.

A legnagyobb részvényes ráadásul maga a német állam, amely egyszerre érdekelt a cég nyereséges működésében és a foglalkoztatottság fenntartásában.

A létszámleépítes viszont elkerülhetetlen, már csak azért is, mert a Deutsche Telekom csaknem 250 ezer dolgozóval ért el tavaly nagyjából 60 milliárd eurós árbevételt, míg például az angol BT 100 ezer dolgozóval csaknem 30 milliárd eurós árbevetélt mutatott ki.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018