eur:
395.35
usd:
372.25
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Új vezér a Magyar Telekom anyavállalatánál

Egy évvel mandátuma lejárta előtt lemondott a Magyar Telekom német anyavállalata, a Deutsche Telekom vezérigazgatója. Helyét a cég mobil üzletágának vezetője veszi át.

A 45 éves Kai-Uwe Ricke távozása - a Deutsche Telekom csütörtökön közzétett gyenge harmadik negyedévi teljesítménye után - nem okozott különösebb meglepetést, sőt, a piacok egyenesen örömmel fogadták a hírt: három százalékkal emelkedett a cég részvényeinek ára.

Ricke egy nagyon nehéz időszakban, 2002 végén került a Deutsche Telekom élére: az új vezér kinevezése előtti negyedévben a német óriás minden idők legnagyobb negyedéves veszteségét, 22 milliárd eurót volt kénytelen elkönyvelni, adóssága pedig 64 milliárd eurót tett ki.

A rózsaszín óriás több nagy európai telekommunikációs céghez hasonlóan azzal a kettős gonddal küzd, hogy a telítődött mobil üzletágban már alig van növekedési kilátás, a vonalas előfizetések száma pedig gyorsuló ütemben csökken.

Ricke helyét az a 43 éves Rene Obermann veszi át, aki eddig a T-Mobile vezérigazgatója volt. Meglehetősen nehéz feladat vár rá, hiszen valószínűleg kénytelen lesz folytatni elődje tavaly bejelentett, 32.000 fős létszámleépítési tervét, de úgy, hogy a részvényesek érdekeit szem előtt tartva a szakszervezeteket se haragítsa magára.

A legnagyobb részvényes ráadásul maga a német állam, amely egyszerre érdekelt a cég nyereséges működésében és a foglalkoztatottság fenntartásában.

A létszámleépítes viszont elkerülhetetlen, már csak azért is, mert a Deutsche Telekom csaknem 250 ezer dolgozóval ért el tavaly nagyjából 60 milliárd eurós árbevételt, míg például az angol BT 100 ezer dolgozóval csaknem 30 milliárd eurós árbevetélt mutatott ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 21:13
×
×
×
×