eur:
392.2
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Na de hol vásárolnak a németek?

A németek felfedezték a diszkont üzletek előnyeit és egyre többen ilyen boltokban szerzik be napi szükségleteiket. Ennek ellenére az év eleje óta átlagosan 33 euróval emelkedett a családok havi háztartási kiadása.

Az élelmiszerek terén Németország osztály nélküli társadalommá vált, ugyanis anyagi helyzettől függetlenül szinte mindenki a diszkontokban vásárol. Egy most közétett nagyszabású felmérés azt bizonyítja, hogy az év eleje óta a háztartások 96 százaléka diszkontokból fedezte napi szükségleteit.

Fény derült arra is, hogy a családok hetente többször is betérnek a jutányos árukat kínáló ABC-boltokba és ott szerzik be az élelmiszereket, a mosószereket és a piperecikkeket.

Ebből arra lehet következtetni, hogy pénztárcától függetlenül szinten mindenki az előnyösebb áron kínált árukat keresi, mégis - a felmérés tanúsága szerint - január óta a háztartások átlagkiadása 33 euróval nőtt és jelenleg eléri a 660 eurót.

1. Aldi

A diszkont-láncolatok között az ALDI a legkedveltebb, igaz vezető szerepét már évek óta tartja, amiből arra lehet következtetni, hogy az alacsony árak ellenére minőségi kínálattal várja a vevőket.

2. Lidl

Második helyen a LIDL szerepel, annak ellenére, hogy sokan igen rossz néven vették, hogy alkalmazottainak jogait rendkívül szűkre szabja.

3. Plus, 4. Penny

A harmadik helyen a Plus található, azt követi a Penny - viszont a besorolásban szerepet játszik az is, hogy ez a két diszkont tömegközlekedéssel nem mindig könnyen elérhető helyre, kiváltképpen elővárosokba telepíti üzleteit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×