eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Jövőre a magán-nyugdíjpénztári befizetés is az APEH-en folyik át

2007 január 1-jétől a munkáltatóknak nem a magán-nyugdíjpénztárakhoz, hanem az adóhivatalhoz kell küldeniük a bevallásokat és a befizetéseket. Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője szerint ez a változás egyszerűsíteni fogja a vállalkozások és a pénztárak adminisztrációs terheit.

Eddig ugyanis előfordulhatott, hogy egy munkáltatónak 19 különböző pénztárhoz, illetve az adóhivatalhoz kellett adatokat küldenie, ha dolgozói más-más pénztárt választottak.

Most azonban elég lesz egy helyre adatokat küldeni, sőt az összeget is az adóhivatalhoz kell utalni.

Az APEH a pénzt egy napon belül továbbítja, így a befektetések szempontjából sem kell kiesésre számítaniuk a munkavállalóknak.

Ráadásul az elmaradt befizetéseket eddig is az adóhivatal hajtotta be, azon adatok alapján, amelyeket a pénztáraktól kapott. Most saját adatbázisából lefolytathatja a vizsgálatokat.

Elsőként jövő februárban kell az APEH-hez küldeni a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×