eur:
394.75
usd:
370.7
bux:
65114.77
2024. április 19. péntek Emma

Tovább zuhan a tőzsde

Erős eséssel indult a nap a Budapesti Értéktőzsdén. A BUX 2,75 százalékos veszteséget könyvelhetett el alig egy óra alatt. A negatív hangulat nem egyedi, a nyugat-európai részvénypiacokon és a Japánban is esést könyvelhettek el.

Főleg az olajszektor részvényeit érinti a negatív hangulat - mondta az InfoRádióban Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője. A magyar tőzsdén azonban szinte minden vezető értékpapír ára esett.

Az első kereskedési órában a legnagyobb veszteséget, 7,7 százalékos esést a FOTEX könyvelhette el, de az EGIS is 4,5 százalékkal esett vissza.

A nyugat-európai piacokon is kedvezőtlenül kezdődött a nap. Az elemző szerint ennek hátterében globális aggodalmak vannak, a befektetők az egyesül államok gazdaságának megtorpanásától tartanak.

A londoni értéktőzsde fő mutatója 1,9 százalékos veszteséggel nyitott. A frankfurti irányadó mutató, több mint 78 pontos veszteséggel indult, és nyitás után háromnegyed órával 106,76 pontos, azaz 1,93 százalékos veszteségnél tartott.

Párizsban a CAC-40 több mint 111 pontos veszteséggel kezdett, és nyitás után háromnegyed órával 109,64 pontos, azaz 2,27 százalékos veszteségben volt.

Csütörtökön tőzsdenyitáskor az euró 1,2775 dollár volt középárfolyamon a londoni bankközi devizapiacon, háromnegyed óra múlva 1,2756 dollárnál tartott, 0,0038 dollárral olcsóbban a szerdai későinél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×