eur:
393.81
usd:
367.75
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Megveheti az E.ON a MOL Rt. gázüzletágát

Az Európai Bizottság feltételekkel ugyan, de jóváhagyta a MOL Rt. gázüzletágának eladását a német E.ON Ruhrgas részére.

A brüsszeli testület előírása szerint szét kell választani a fölgázkitermelési, -szállítási és a -kereskedelmi tevékenységet. A bizottság állásfoglalása szerint az E.ON-nak meg kell vennie a MOL tulajdonában lévő Földgázellátó és a Földgáztároló Rt 100 százalékát, míg a korábbi megállapodás a 75 százalék mínusz egy részvényre vonatkozott.

Az Európai Bizottság ugyanakkor arról is döntött, hogy a német gázipari vállalat csak külön engedéllyel érvényesítheti a Földgázszállító Rt. 75 százalék mínusz egy részvényére vonatkozó opcióját, a megmaradó 25 százalék plusz egy részvényt viszont később sem adhatja el a MOL az E.ON-nak.

A testület úgy véli: a feltételek teljesítése után a tranzakció nem sérti a versenyszabályokat. Az ügylet részleteiről a feltételek figyelembe vételével még egyeztetnie kell a MOL-nak és az E.ON-nak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×