eur:
393.31
usd:
353.75
bux:
0
2024. szeptember 6. péntek Zakariás
Nyitókép: Pixabay

A YouTube korlátozást vezet be a kamaszoknál

A tizenévesek keresés révén továbbra is találhatnak ilyen tartalmakat, de az algoritmus nem fogja őket hozzásegíteni.

A YouTube bejelentette: korlátozza a 13-17 évesek hozzáférését a testsúllyal és fitnesszel kapcsolatos videókhoz - írja a The Guardian cikke nyomán a Telex.

Az említett korosztály direkt kereséssel továbbra is eléri majd ezeket a videókat, de a videómegosztó platform rendszere nem fogja rájuk zúdítani a hasonló témájú tartalmakat, és így nem kerülnek egy végtelen spirálba.

A döntést azzal indokolták, hogy a szakértők szerint nem egészséges, ha a fiatalok folyamatosan olyan videókat néznek, amik fittségi szinteket, testsúlyokat, fizikai adottságokat idealizálnak.

A platform vezetősége kiemelte, hogy ezek a videók önmagukban nem sértik az irányelveket, de tisztában vannak vele, hogy a megtekintésük befolyásolhatja a felhasználók közérzetét. Így arra jutottak, hogy egy-egy ilyen felvétel megtekintése még ártalmatlan, azonban nagyobb mennyiségben fogyasztva, többször megnézve már ártalmasak lehetnek.

A világszerte bevezetett új irányelvek olyan tartalmakra vonatkoznak, amik egyes fizikai tulajdonságokat másokkal szemben idealizálnak, például az orr vékonyabbá tételét célzó szépségápolási programok, a fittségre, testsúlyt idealizáló videók, vagy éppen az agresszióra, fizikai megfélemlítésre ösztönző tartalmak.

Garth Graham, a YouTube globális egészségügyi vezetője úgy fogalmazott: "Miközben a tinédzserek azon gondolkodnak, hogy kik is ők valójában, és milyen elvárásokat támasztanak magukkal szemben, az idealizált sztenderdeket bemutató tartalmak ismételt fogyasztása irreális belső normákat kezd kialakítani, ez pedig egyeseknél negatív képzetek kialakulásához vezethet önmagukról".

Címlapról ajánljuk

Visszaüzent Orbán Balázs Matolcsy Györgynek

A jegybankelnök csütörtökön keményen bírálta a kormánypolitika azon részét, amely a növekedést hivatott segíteni, "útvesztést" emlegetett többek közt. A kormányfő politikai igazgatója személyes síkra (is) terelte az ügyet.
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×