eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Összefoghat az Apple és az OpenAI, felforgathatják a piacot

Ugyan az Apple korábban saját MI-modellt fejlesztett, mégis az látszik beigazolódni, hogy az OpenAI és a ChatGPT segítségével fogja bevezetni kínálatába a mesterségesintelligencia-alapú fejlesztéseket.

Közeleg a június 10-e, ekkor tartja az Apple a Worldwide Developer Conference nyitóeseményét, ahol leleplezik az iOS, az iPadOS, a tvOS, a macOS, a watchOS és a visionOS legújabb verzióit, amik mögött már mind ott fog állni a mesterséges intelligencia is - írja az Index. Hozzáteszik, habár a vállalat meglehetősen későn csatlakozott az MI-dömpinghez, őket ismerve az új fejlesztéseik és megoldásaik vélhetően új szternderdet nyitnak majd a techvilágban.

Néhány hónappal ezelőtt bukkantak fel az első pletykák arról, hogy az Apple és az OpenAI tárgyalásokat folytat azzal kapcsolatban, hogy az utóbbi cég fejlesztéseit hogyan lehetne beépíteni az Apple-ökoszisztémába. Mint írják, ezt

akkoriban csak kétes eredetű források erősítették meg, mostanra azonban egyre biztosabbnak tűnik, hogy a tech-óriás felkérte az OpenAI-t a mesterségesintelligencia-alapú fejlesztéseik felturbózására.

A The Information tett közzé egy riportot, melyben több bennfentes informátorra hivatkozva az állítják, hogy az Apple és az OpenAI körülbelül 2023 közepe, pontosabban a tavalyi WWDC óta működik szorosan együtt. A lap azt állítja, keveset tudni róla, hogy pontosan miről tárgyaltak, ám azt majdhogynem biztosan állítják, hogy a találkozó után az Apple mérnökei hozzáférhettek az OpenAI API-ihoz belső tesztelés céljából.

A jelentésben az áll, hogy a "későbbi a tesztekben az Apple mérnökei összekapcsolták a ChatGPT-t a Sirivel, ami lenyűgöző eredményekkel járt, az asszisztens képes volt a szokásosnál összetettebb lekérdezéseket is kezelni, többek között a felhasználók által elmondottak kontextusának jobb megértésével".

Az OpenAI emellett azt is megmutatta az Apple-nek, hogy hogyan tehetik Sirit az API-t használva még érzékenyebbé, természetesebbé, illetve, hogy hogyan alakíthatják valós idejű fordítógéppé.

Mint írják, az már szinte biztosra vehető, hogy a Siri az OpenAI jóvoltából lesz okosabb, ám arra nem tér ki a jelentés, hogy az iOS 18-ba, az iPadOS 18-ba, a tvOS 18-ba, a macOS 15-be, a watchOS 11-be és a visionOS 2-be érkező egyéb MI-alapú fejlesztések mögött is a vállalat áll majd, vagy a Siritől eltérő esetekben már saját megoldásaira támaszkodik az Apple.

A lap szerint a Microsoft nem igazán örül az együttműködésnek, Sam Altman nemrégiben találkozott a Microsoft vezérigazgatójával, Satya Nadellával, hogy megvitassák a vállalat aggályait, azt azonban nem tudni, hogy mi lett a tárgyalások végkimenetele. A Microsoft például aggódik a szerverek iránti igény kezelése miatt, az ugyanis várhatóan növekedni fog az OpenAI részéről, amennyiben tényleg ők fognak a Siri új generációja mögött állni. A Microsoft emellett részesedést kért az OpenAI jövőbeli nyereségéből, cserébe azért, hogy 13 milliárd dollárt fektetett be a startupba.

Címlapról ajánljuk

Örülhet a radikális jobboldal az exit poll szerint

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×