eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Nyitókép: Getty Images/ Tara Moore

Orvosolták az iPhone-ok bosszantó hibáját – ezt kell tenni

Megérkezett a friss hibajavítás az iOS-hez, többé nem üti fel a fejét a kellemetlen, egyben adatvédelmi aggályokat is keltő anomália.

A néhány nappal ezelőtt megjelent iOS 17.5-ös frissítés után sokaknál jelentkezett egy rejtélyes hiba: akár évekkel korábban törölt fotók is újra felbukkanhattak a telefon galériájában. Bár akkor még csak néhány felhasználói beszámolóból lehetett tudni a problémáról, most hivatalos megerősítést nyert, ugyanis az Apple kiadott egy rendszerfrissítést (az iOS 17.5.1-et), ami épp ezt javítja - írja a hvg.hu.

A leírás szerint a friss update

"kijavít egy ritka problémát, ami miatt a korábban adatbázis-hiba miatt sérült fotók ismét megjelenhettek a Fotók-könyvtárban, még akkor is, ha törölték őket".

Mint írják, a 9to5Mac portál szerint a dolognak nem volt köze az iCloud szolgáltatáshoz, inkább azzal volt kapcsolatban, hogy az iPhone tárolója még nem írta felül a korábban törölt fotókat. Minden flash memória úgy működik, hogy törléskor a fájl által használt korábbi memóriaterület szabadként lesz megjelölve, tehát oda más fájlt is írhat a rendszer, ha szükséges. Addig azonban, amíg ez a felülírás nem történik meg, az adatokat speciális programokkal vissza is lehet nyerni.

Emiatt jelenhetett meg a fotó-visszaállító program is, még ha nem is lenne szabad ilyesminek megtörténnie - és az iOS 17.5.1-es frissítést követően már nem is fog.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×