eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: Laurence Monneret/Getty Images

Ha benézi a sofőr, akkor se csináljon ekkora őrültséget - videó az M0-sról

Nem tudni, pánikba esett vagy átgondolta...

"Azt hiszed rosszul látsz? Nem, tényleg az M0 belső sávjában kezdett el tolatni" - ezzel a felütéssel osztott meg egy videót a Magyar Közút az Instagram-oldalán.

A BMW sofőrje minden bizonnyal elnézte a kihajtót, túlszaladt rajta. Önmagában a tolatás is teljességgel szabálytalan és balesetveszélyes, de mindezt a belső sávban végrehajtani igazán hajmeresztő. "Kész csoda, hogy nem lett baleset" - jegyezte meg a közútkezelő is.

"Az ilyen felvételek alapján elmondható: nem az a durva, hogy mennyi baleset van, hanem, hogy »csak« ennyi történik az utakon" - fogalmaztak a videó kísérőszövegében.

Egyúttal ismét felhívták a figyelmet, hogy ha valaki eltéveszt egy kihajtót, esze ágába ne jusson megfordulni, visszatolatni, hanem menjen tovább, nem kell sokat menni a következő kihajtóig, ott pedig lesz lehetőség biztonságosan letérni és újratervezni az útvonalat.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Érdekes tanulmánnyal rukkolt elő a napokban az európai alapkezelőket tömörítő szervezet, az Efama. Ebből kiderül, hogy a magyarok leginkább a banki értékesítési hálózatokon keresztül veszik az egyik kedvenc befektetésüknek számító befektetési alapokat, de a banki hálózat túlsúlya Európa egészénél megfigyelhető. Érdekes, hogy míg Európában a különböző alapkezelők alapjainak hozzáférést kínáló, nyílt alapforgalmazó platformok egyelőre szerény piaci részesedést hasítanak ki maguknak, itthon ez a második legnépszerűbb értékesítési csatorna.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×