eur:
389.64
usd:
363.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay/Kranich17

Sárgába borult az ország, két régióban különösen nagy a veszély - térkép

Az éjszaka érkezett hidegfront mögött nagy területen viharossá fokozódik a szél, emiatt számos vármegyére adott ki figyelmeztetést a meteorolótia. Pénteken újabb front érkezik, majd csak vasárnaptól fordul csendesebbre az idő.

Csütörtökön a felhőátvonulások mellett többórás napsütés valószínű, az északkeleti tájakon azonban továbbra is több lehet a felhő. Elvétve előfordulhat zápor. A nyugati, északnyugat szél sokfelé erős, viharos lesz, a legerősebb széllökések a Győr-Budapest-Szeged vonal szélesebb sávjában valószínűek. Kora délutánra többnyire 10 fok köré melegszik fel a levegő, azonban északkeleten ennél hidegebb lehet az idő.

Az erős szél miatt több megyére narancssárga figyelmeztetést is kiadott a HungaroMet:

Pénteken gyengén, főleg északkeleten helyenként erősen felhős lesz az ég, ködfoltok is lehetnek. A nap második felében nyugat felől mindenütt megvastagszik a felhőzet. A nap első felében általában száraz időre számíthatunk, csak nyugaton lehet néhol kisebb eső, északkeleten vegyes halmazállapot. Estétől északnyugat felől egyre többfelé eleredhet az eső, az északkeleti tájakon pedig továbbra is vegyes halmazállapotú csapadék. Élénk, helyenként erős lökések kísérik az északnyugati, nyugati szelet, amely az esti órákban átmenetileg nagyobb területen délnyugatira fordul. Hajnalban többnyire -3, +2 fok várható, a szélvédett északi völgyekben azonban hidegebb lehet. Kora délután döntően 4, 10 fokot mérhetnek, északkeleten azonban egy-két fokkal alacsonyabb is lehet a csúcsérték.

A szombatot is még részben a csapadék uralja majd, vasárnapra kitisztul és egy picit lehűl az idő.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×